NA24.no

- NRK trenger pengene

Opposisjonen mener NRK trenger lisensøkningen, men ikke uten betingelser.

NRK får nesten 150 millioner kroner i økt lisens. Det mener også opposisjonen er greit, men vil likevel gå kringkasteren nærmere etter i sømmene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- KrF synes det er viktig med en sterk allmennkringkaster som skal møte konkurransen fra de kommersielle aktørene, sier leder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, May-Helen Molvær Grimstad, til NA24 Propaganda.

Les også: Dyrere NRK-lisens

Hun mener at lisensøkningen er spesielt viktig idet NRK etablerer nysatsinger og digitaliseres.

- Jeg vet at NRK har en del store utfordringer foran seg med for eksempel en egen barnekanal. Og da vet jeg det har vært et ønske om å øke lisensen for å få gjennom det arbeidet. Vi har ikke rukket å se nærmere på alle tingene på dette tidspunktet, sier Grimstad.

Bemanningen
Også Høyre er for lisensøkningen, men mener det er på tide å gå NRK nærmere etter i sømmene.

- NRK har ganske store utfordringer å ta tak i, så at det er behov for penger der tror jeg helt sikkert. Vi har også sett at det er en bemanningsøkning i NRK som vi skal legge oss litt på sinnet før vi skal gjøre oss opp en mening om lisensen. Vi kommer til å se etter det, og kjøp av tjenester eksternt, sier Høyres mediepolitiske talsmann, Olemic Thommessen, til NA24 Propaganda.

Han vil ikke gjøre seg opp en bastant mening om dette riktig ennå.

- Vi må regne med at digitaliseringen også har en kostnad, så jeg vil ikke gjøre meg opp en bastant mening nå, slår Thommessen fast.

Les også: Dyrere lisens hjelper ikke

Løper etter
Frp på sin side er kritisk til lisensøkningen og sprøs seg om NRK skal ha så stort utbud som nå.

- Det var økninger, det som vanlig. Vi er skuffet, men ikke overrasket. Trond Giske pleier å være en av de første til å løpe etter NRK med mer penger, når dette kommer samtidig med at de har planer om å redusere nyhetstilbudet sitt må en spørre seg hensikten med denne økningen, sier Frps mediepolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen, til NA24 Propaganda.

Knudsen mener at det er på tide å spørre seg om NRKs utbud kanskje burde reduseres.

- Kanskje vi burde spørre om NRK bør gjøre så mye som de gjør. Trenger vi et NRK3 i konkurranse med de kommersielle kanalene, og om vi trenger så mange radiokanaler. Trenger vi 15 radiokanaler som det er i ferd med å bli, eller kunne vi greid oss med fem og overlatt resten til kommersielle aktører, sier han.

Det er ikke KrF enige i.

- NRK prøver nok å møte konkurransen på de ulike områdene, vi har ikke tatt stilling til hva som er klokt eller ei å satse på. Det viktige er å ha et godt tilbud på norske program og barn i tillegg til at NRK fyller allmennkringkaster kravene, sier Grimstad.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere