*Nettavisen* Økonomi.

- Nye eiere må være kapitalsterke

Leder NJ Foto: (NJ)

Det mener Norsk Journalistlag som følger nøye med på mulig salg av Edda Media.

21.11.11 12:35

Norsk Journalistlag følger nøye med på mulig salg av Edda Media. NJs leder Elin Floberghagen understreker behovet for å sikre en prosess og et resultat som ivaretar mediemangfoldet og de norske publisistiske tradisjonene. Hun er opptatt av at kjøperne av 36 norske aviser kan sikre den redaksjonelle kvaliteten, og interessene til de ansatte.

- NJ vil vurdere kjøpere av Edda Media etter hvordan de vil forvalte eierskapet av konsernets mange aviser og nettsteder. Det er behov for medieeiere som har finansiell styrke til å drifte og utvikle mediene på lang sikt, uten at det går utover de ansatte eller den redaksjonelle innsatsen og kvaliteten. NJ krever også at berørte tillitsvalgte sikres nødvendig informasjon og mulighet for å påvirke prosessen, sier NJ-leder Elin Floberghagen i en melding.

Hun er spesielt opptatt av at en ny eierstruktur i norske medier må ivareta mangfoldet av medier.

Les også: - Han vil lage en mediekjempe

- Mangfold er viktig for å sikre kvalitet, ytringsfrihet og en åpen og kritisk samfunnsdebatt. Vi har erfart at store verdier er tatt ut fra den norske mediebransjen gjennom utenlandsk eierskap, og NJ vil se positivt på om Edda Media går tilbake til norske eiere, sier Floberghagen i en melding.

Les også: Storavtale klar 1. desember

Leder av NJ i Edda Media, Carine Johansen, avventer informasjon fra styret om den prosessen som pågår.

- Vi er opptatt av om en eventuell ny eier er kapitalsterk nok til å eie og utvikle mediene på alle våre plattformer, sier hun i meldingen.

Norsk Journalistlag deltar for øvrig i den pågående gjennomgangen av medieeierskapsloven som departementet har satt i gang.

Annonsebilag