- Platebransjen kan lide en sakte død!

Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Bransjeorganisasjon applauderer Telenor og slakter treg platebransje.

Platebransjen får passet sitt påskrevet etter at bransjen truer Telenor med rettslig etterspill i den norske Pirate Bay-striden.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Overfor NA24 gikk Ifpi-direktør Marte Thorsby mandag ettermiddag langt i å bekrefte at Ifpi vil ta Telenor for retten. Nå får Telenor støtte av bransjeorganisasjonen IKT-Norge, og organisasjonen benytter samtidig muligheten til å sparke til platebransjen.

- Gjør ikke noe ulovlig
- Vi mener Ifpi tar feil når man adresserer Telenor her. Når man skal gå etter ulovligheter må man gå etter dem som gjør noe ulovlig, det gjør ikke Telenor, sier prosjektleder i IKT-Norge Torgeir Waterhouse.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Han presiserer at IKT-Norge ikke er for ulovlig fildeling, men mener dette er en prinsippsak som handler om hvem som bestemmer hvilke tjenester som er tilgjengelige på Internett.

- Dette er en meget viktig sak som handler om hvilke rolle de forskjellige aktørene har i samfunnet. Internettleverandører leverer tilgang til Internett, mens det må være politi og rettsvesen som skal håndtere påstander om lovbrudd, fortsetter Waterhouse.

HTML EMBED

Har seg selv å takke
Han mener også at platebransjen har seg selv å takke for situasjonen man har havnet i de siste årene.

- De store, tunge aktørene kan takke seg selv for denne situasjonen. Bransjen sliter egentlig med de samme problemene som de gjorde for 10 år siden, da pirattjenesten Napster ble lansert, sier Waterhouse til NA24.

- Det bransjen nå trenger å gjøre er å få på plass løsninger som er bedre tilpasset den teknologiske hverdagen vi ser, og jeg er egentlig litt overrasket over at ikke artistene ser dette selv. Nå må man bruke teknologien til sin fordel - eller i verste fall lide en sakte død.

- Slutt på det frie nettet
- Hvis Ifpi skulle få gjennomslag vil det i realiteten være slutten på det frie internettet. Det vi ser av ytringsfrihet og valgfrihet vil være borte. Organisasjonen Ifpi ber nå om man skal nekte tilgang til et nettsted de ikke liker. Spørsmålet blir da hva som er neste sak? Det ligger ikke til en nettilbyder å ha myndighet til å stenge tilgangen til nettsteder, sier Waterhouse.

- Frykter du at Telenor kan bli dømt i en rettssak?

- Jeg frykter det, men tror ikke på det. Dersom det skulle skje har vi et alvorlig problem. Jeg føler meg helt trygg på at ingen i Norge ønsker internettleverandører skal opptre som redaktører, overvåkere og sensurorgan på Internett.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag