NA24.no

- Schibsted er underpriset

Foto: Tommy Brakstad
Sist oppdatert:
Mener Finn og Blocket alene forsvarer dagens kurs.

I en ny analyse av Handelsbanken vurderes Schibsteds eierskap i Finn.no og Blocket til mer enn hva hele Schibsted verdsettes til på børsen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Med en børsverdi på 3,2 milliarder har Schibsted den laveste verdivurderingen siden børsintroduksjonen i 1992.

Handelsbanken anbefaler nå kjøp av aksjen før resultatpresentasjonen i slutten av måneden. Kursmålet på ett års sikt settes til 90 kroner, mens Schibsted de siste dagene har blitt handlet til rett over 50 kroner.

- Schibsted har en sunn balanse og 2,5 milliarder i ubrukte kredittfasiliteter. Vi mener kursen, som priser inn høye mulige forpliktelser og en vanskelig gjeldssituasjon, ikke kan forsvares, heter det i analysen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

De tror også anslagene for papiravisenes fremtidige inntjening er for pessimistiske.

- VG og Aftonbladet har generert en stabil kontantstrøm på mellom fire og seks kroner per år per aksje de siste ti årene. De har også bare 20 prosent av inntektene fra annonseinntekter. Selv i de vanskelige årene mellom 1989 og 1991 genererte VG et overskudd på mellom 140 og 150 millioner kroner, står det i analysen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere