NA24.no

- Se og Hør bør gå i seg selv

Sist oppdatert:
- Mediene med Se og Hør i spissen gjorde Sven O. Høiby til medienisse, mener redaktørforeningens leder.

En mediepersonlighet har gått bort, men redaktør-sjefen mener mediene gjorde Sven O. til en klovn.

- Ja, det er vel inntrykket man først og fremst sitter igjen med, at det han var eller ble en medienisse, sier leder i Norsk Redaktørforening, Nils E. Øy, til NA24 Propaganda.

NA24 - din næringslivsavis

Gå i seg selv
Øy mener at mediene bør gå i seg selv og vurdere måten Sven O. ble behandlet etter at det ble kjent at hans datter var sammen med kronprinsen.

- Ja, i hvert fall noen av mediene bør det. Det er vel kanskje særlig Se og Hør, som de også har erkjent. Den historien de skapte med og rundt ham var ikke helt god, slik jeg oppfatter redaktørene i bladet, sier Øy.

Han mener at pengene Se og Hør gav Høiby skapte et forventningspress mot kronprinsessens far.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Det tok vel tid før de andre mediene kom inn i saken, for Se og Hør passet på at de hadde ham alene en god stund, og bladet må nok ta ansvaret for at han i denne perioden fikk en del penger og forventningene til livet fremover som følge av det, understreker Øy.

Lite ære
Måten mediene håndterte Sven O. tror Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund kommer til å bli et flaut kapittel i norsk mediehistorie.

- Se og Hør og deler av den øvrige kjendispressens behandling av Sven O. er ikke blant de mest ærerike kapitlene i norske mediers historie. Det gjelder forøvrig boken til Håvard Melnæs også, som i stor utstrekning handler om Sven O, sier Kokkvold til NA24 Propaganda.

Likevel mener generalsekretæren at det var naturlig for pressen å skrive om Sven O. Høiby.

- Naturligvis er kronprinsessens far av offentlig interesse, men det betyr ikke at deler av norsk presse skulle behandle ham som de gjorde.

Les alt om Se og Hør-boken her.

To sider
Leder i Norsk Journalistlag Ann Magrit Austenå mener at det ikke bare var Se og Hør som brukte Sven O. Høiby, men at også han brukte dem.

- Jeg har snakket med han selv flere ganger, og det er klart at han ble brukt av mediene, og særlig av Se og Hør. Det bekrefter boken til Melnæs. Men han brukte også mediene, sier Austenå til NA24 Propaganda.

Hun mener at det ikke var et ensidig oppmerketsjag.

- Dette var altså en sak med to sider, og selv om han opplevde stort trykk fra familien om å holde en lavere profil i mediene, gjorde han det aldri, slår NJ-lederen fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere