*Nettavisen* Økonomi.

- Spillereglene ble brutt

Fusjonsmotstander og storaksjonær Stig Fredriksson er fortsatt fly forbannet etter torsdagens generalforsamling i Stavanger Aftenblad.

Stig Fredriksson kontrollerer 20,6 prosent av Stavanger Aftenblad. Motstanderen mot Media Norge-fusjonen led likevel nederlag da generalforsamlingen torsdag kveld vedtok å gå inn i fusjonen - mot hans stemmer. - Generalforsamlingen var absurd, sier Fredriksson til Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Fredriksson vurderer nå om han skal forfølge det som skjedde på generalforsamlingen. Ikke minst gjelder det styreleder Ådne Kvedrnelands rolle. Fredriksson mener det ble begått flere feil. Mest forbannet er han over at småaksjonærene, som på forhånd hadde inngått avtaler om å selge til Schibsted, fikk lov til å stemme hver for seg.

Absurd

- Å tillate alle disse investorene - som har avtalt å stemme likt og sammen med Schibsted - å stemme hver for seg, er jo absurd. Det var ingen god håndtering, fastslår Fredriksson. Schibsted-direktør Birger Magnus har i ettertid beklaget konsernets framferd på generalforsamlingen.

Dårlige utsikter

Stadig flere gir kritiske kommentarer til planen om storfusjonen Media Norge. Førsteamanuensis Johann Roppen ved Høgskolen i Volda sa til NA24 Propaganda fredag at det var dumt av Schibsted å kjøpe seg opp i Stavanger Aftenblad.

- Det gjør at vurderingen til Medietilsynet blir enda mer komplisert enn tidligere. Schibsted befinner seg allerede helt på grensen til hva som er tillatt, og dette er i seg selv en transaksjon som vil være vanskelig, sier Johann Roppen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.