*Nettavisen* Økonomi.

- Stiller spørsmål om habilitet

Pr-sjef flettet inn informasjon om UKEN i en artikkel på E24.

Artikkelen i nettavisen E24 handlet om et oppvaskmøte etter «Økonomiske Vinterleker» hvor studenter ved Norges Handelshøyskole og BI raserte et hotellrom. Men i slutten av saken ble det lurt med informasjon om NHH-festivalen UKEN.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

I seg selv er det ingenting galt i det, men når journalisten som har skrevet saken også er presseansvarlig for UKEN i Bergen reiser det spørsmål om habiliteten.

- Dette er en frilanser vi bruker i Bergen som skal skrive om bolig og akademia og andre saker som favner innen økonomifeltet. Vi visste at han hadde engasjement i UKEN og at han derfor ikke skulle skrive saker om festivalen, forklarer konstituert ansvarlig redaktør i E24 Andreas Thorsheim.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter å ha fortalt historien om hva som skjedde i helgen og at studentene nå skal rydde opp etter seg skriver journalist Jens Frölich Holte:

- (...) de fleste arbeider nå med å arrangere kulturfestivalen UKEN.

- Det er kjempetrist hvis helgens episode rammer denne festivalen, avslutter informasjonsansvarlig (i studentforeningsstyret Hanne) Kirkebøen.

- Vi anså ikke dette som en UKEN-sak. Men vi ser at den passasjen stiller spørsmål om habilitet og vi vil derfor fjerne dette, konkluderer Thorsheim.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag