*Nettavisen* Økonomi.

- Tar det ikke seriøst

Foto: Scanpix/TV 2

Pål T. Jørgensen mener Jan Åge Fjørtoft har skapt en juksekultur. LSK-managern lar seg ikke provosere.

28.09.07 08:23

- Pål T. Jørgensen har gjort det til sin misjon å være morsom. Han klarer sikkert å få noen til å le denne gangen også. Men jeg kan ikke ta slike utspill seriøst, sier Fjørtoft til Nettavisen.

Bakgrunnen er det som skjedde da Lillestrøm onsdag kveld sikret seg cupfinalebilletter med 2-0-seier over Stabæk. 2-0-målet kom etter at Arild Sundgot på ulovlig vis tok med seg ballen med hånda.

«Og i Sporten skal vi se at Lillestrøm jukset seg til seier», sa TV 2s nyhetsanker Pål T. Jørgensen da han introduserte cupreportasjen etterpå. Det vakte, ikke uventet, reaksjoner på Åråsen.

Se innslaget her:(Artikkelen fortsetter under)
191450

- For dumt
Torsdag gikk Jørgensen imidlertid enda lenger, da han overfor NA24 Propaganda beskyldte Fjørtoft for å ha skapt en juksekultur på Åråsen.

- Det viser bare moralen til jukselaget. Hadde det vært en skikkelig kultur i LSK hadde spilleren gått til dommeren og innrømmet at han jukset. Det gjorde han ikke, og det viser hvilken kultur Jan Åge Fjørtoft har skapt i LSK. De jukset og når de tar ledelsen 2-0 punkterer det kampen, så jeg står inne for det jeg sa, sier Jørgensen.

- Det blir for dumt hvis jeg skal begynne å kommentere slike utspill, konstaterer Jan Åge Fjørtoft.

- Ingen formening
Om uttalelsene bør få konsekvenser for Jørgensen i TV 2, vil ikke Fjørtoft ta standpunkt til.

- Det har jeg ingen formening om. Noen liker at nyhetsankere prøver å være morsomme, andre liker det ikke, sier LSK-manageren.

Torsdag har han vært opptatt av helt andre ting enn ordkrigen med Jørgensen. For Fjørtoft legger ikke skjul på at klubben har fått et uønsket fokus på seg etter semifinaleseieren.

- Beklager
- Jeg mener fortsatt vi vant fortjent, men alle skal være klar over at Lillestrøm ikke ønsker å vinne fotballkamper på denne måten. Vi ville mye heller ha vunnet etter to knallskudd i krysset, sier Fjørtoft.

- Har du snakket mye med Arild Sundgot i dag?

- Jeg snakket mye med Arild allerede i går, jeg. Han har lagt seg flat, og vi beklager det som skjedde, fastslår Jan Åge Fjørtoft.

Mister Pål T. Jørgensen troverdighet med slike uttalelser? Si din mening!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.