NA24.no

- Tar det tungt

(NA24)
Sist oppdatert:
Aftenposten-miljøet preget av de tøffe tidene.

– Medlemmene i klubben tar det tungt, sier klubbleder Gunnar Kagge.

NA24 - din næringslivsavis


Han har akkurat kommet ut av møtet hvor de fleste av de 250 medlemmene var til stede. Hans Erik Matre innledet med å informere de ansatte om avisens økonomiske situasjon og bortfallet av annonseinntektene.

Usikkert antall
Det ble presentert gavepensjon på toppen av AFP og sluttpakker for dem som ønsker det. Verken ledelsen eller klubblederen vil sette noen tall for antallet som må gå.

Sluttpakkene har søknadsfrist 15. oktober.

– Jeg vet det er kolleger som vurderer både AFP og å søke om sluttpakker. Det er vanskelig for meg som klubbleder og kollega for det er ingen av dem jeg vil se gå ut av døren. Det er gode kollegaer og gode journalister. Det er det som er mest vanskelig med den situasjonen vi er i nå, sier Kagge.

Ledelsen uttalte tidligere i dag at de forbeholder seg retten til å innvilge eller avslå søknader om sluttpakker for å hindre at viktig kompetanse går vekk.

– Dersom det er noen som åpenbart må erstattes så er det ingen innsparing. Det er derfor viktig at det vurderes nøye hvem som kan få innvilget sluttpakkene, sier Kagge til NA24.

Kagge understreker at det er viktig for klubben å følge nøye med på hva ledelsen gjør fremover.

– Ledelsen kan ikke avslå en søknad om en sluttpakke i november og så varsle oppsigelser på nyåret. Da blir vi ikke spesielt fornøyde.

Jobber sammen
Klubblederen er enig med administrerende direktør om at de ansatte og ledelsen jobber på lag for å finne den beste løsningen.

– Jeg spurte medlemmene hva vi skal gjør videre. Ingen tok til orde for at vi ikke skal fortsette samarbeidet med ledelsen. Men vi gjør det på klare vilkår. Ser jeg at kuttene truer den journalistiske kvaliteten eller arbeidsvilkårene vil jeg gå tilbake å spørre medlemmene om de ønsker å fortsettelse samarbeidet.

– Forhåpentligvis er dette noe ledelsen tar på alvor. De er avhengige av vårt samarbeid for å få gjennomført de planene de har nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere