*Nettavisen* Økonomi.

- Tone er revet i filler

AVBILDET PÅ FLYPLASSEN: Tone Damli Aaberge har vært i Miami sammen med sin nye flørt, og også familie og venner. VG har bilde av de to som kommer gående ut av avgangshallen hver for seg. Foto: NTB Scanpix

Eksperter mener kjendisblogger har skadet karrieren til Tone Damli Aaberge.

06.03.13 08:00

Forrige uke besluttet Aaberge å gå til retten for å få stoppet kjendisbloggeren Christian Burmeister.

Mandag ble bloggene fjernet.

Nå mener eksperter at omdømmet til Aaberge har fått en solid skrape.

- I den grad det bloggeren Christian Burmeister har skrevet er korrekt, er det et viktig korrektiv til Tone-profilen. Hun har både brukt og misbrukt mediene, stilt velvillig opp og nesten fått et adelig skjær med relasjonen til Aksel Hennie, sier Haakon B. Schrøder i HBSPR.

Schrøder mener 24-åringen er revet i filler.

- Den nesten folkekjære, vakre og bonderomantiske glansuniverset som er gitt av Tone, blir fullstendig endevendt og slaktet av Burmeister, fortsetter han.

Fra vondt til verre med Elden

Schrøder mener at advokat John Christian Elden bare har forsterket og forverret saken for Tone Damli Aaberge.

- Det er kanskje et uttrykk for at det ofte er lettere å forholde seg til løgn enn sannhet, også i media. Løgnen kan man overse mens sannheten må man forholde seg til, sier han.

Les også: – Elden har bidratt til å øke konfliktnivået

Bloggen til Christian Burmeister har vakt enorm oppmerksomhet. I løpet av helgen har bloggen hatt en halv million visninger.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Også norske medier har kastet seg på saken. Et kjapt søk i mediearkivet Retriever viser at Aaberge siden fredag har vært omtalt over 420 ganger. Til sammenligning er Jens Stoltenberg omtalt 490 ganger i samme periode.

- Omdømmemessig skader saken henne. Tone vil merke at det er lang vei tilbake, fortsetter Schrøder.

Vil ikke risikere rettssak

Det var onsdag kveld i forrige uke Tone Damli Aaberge kontaktet kjendisadvokat John Christian Elden for å få bloggen stoppet. I bloggen kunne man lese detaljerte påstander om privatlivet til Tone Damli Aaberge, Aksel Hennie og en rekke andre kjendiser.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Den varslede rettssaken er bare tøvete. Tone vil aldri risikere at Burmeister dokumenterer påstandene i bloggen. Man kan gjerne si at Burmeister har rappet skittentøyet til Tone. Det minnerike i denne saken er imidlertid måten Burmeister har kontret advokat Elden på. «EldenElden» er blitt et begrep, sier Schrøder.

Første kritiske spørsmål

PR-rådgiver Elizabeth Hartmann i Siste Skrik frykter at det kan komme mer.

- Nå har man begynt å pirke litt i toppen av dette. Hvis det viser at det kommer mer som er sant, kan dette skade hennes karriere, sier hun til Nettavisen NA24.

- Tone Damli Aaberge har til nå vært forskånet fra negativ omtale. Hun har ingen riper i lakken. Dette er første gang noen stiller spørsmål om hun faktisk er det glansbildet hun fremstår som, fortsetter hun.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Har hun gått til nordpolen?

Sosiolog og rektor ved Markedshøyskolen i Oslo, Trond Blindheim, er usikker på hva Tone Damli Aaberge står for.

- Hva er det hun driver med? Har hun gått til nordpolen? Bortsett fra å ha vært kjæresten til Norges mest utbrukte skuespiller, er hun er veldig pen. Når hun ikke er kjæresten hans, hva skal hun gjøre da. Synger hun? spør han.

Følg Nettavisen NA24 på Facebook

- Normalt må man ha spesielle talenter for å få slik massiv oppmerksomhet som hun har vært gjenstand for. Egentlig interesserer dette meg der ryggen slutter, forsetter han.

Det har ikke lykkes Nettavisen NA24 å få kommentar fra Tone Damli Aaberge eller John Christian Elden.

Hvordan synes du saken har vært håndtert? Si din mening i kommentarfeltet! Vi oppfordrer til en saklig diskusjon.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag