NA24.no

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- Trenger mer pressestøtte

Sist oppdatert:
Dagsavisens redaktør sier nedleggelse truer hvis ikke pressestøtten går opp.

Dagsavisen er per i dag den avisen i Norge som mottar mest pressestøtte her i landet.

- Spørsmålet er hvor lenge vi kan klare å overleve som avis med daglige utgivelser. Hvis vi ser ett til to år framover, er det grenser for hvor mye vi kan tåle, sier redaktør Carsten Bleness i Dagsavisen til Klassekampen.

Avisen får nær 40 millioner kroner i offentlig støtte årlig, men har likevel levert røde tall i regnskapet.

- Dagsavisen kuttet ti millioner kroner i budsjettet i fjor, og nå setter vi i gang med en ny nedbemanningsrunde. Det er vi nødt til å gjøre om vi skal komme oss gjennom 2010. Når kostnadene øker og inntektene ikke gjør det, blir det fort vanskelig, sier redaktør Bleness til Klassekampen.

Både Bleness og styreleder Ivar Rusdal i Mediebedriftenes Landsforening mener kulturminister Giske har gjort lite for de mest utsatte avisene, ved at pressestøtten ikke har blitt indeksregulert de siste fire årene.

- Trond Giske har fått til mye som kulturminister, men for vår del har han ikke skapt seg noe stort ettermæle, sier Rusdal til Klassekampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere