*Nettavisen* Økonomi.

- Underlig av Edda

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Aftenpostensjef reagerer på at Edda Media spør staten om de kan ha redaksjonell utveksling.

Edda Media sendte onsdag brev til Medietilsynet hvor mediekonsernet vil ha avklaring om tilsynets holdning til Media Norges planlagte redaksjonelle utveksling.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Som NA24 Propaganda fortalte onsdag lurte Edda på om også de, i samarbeid med andre mediegrupperinger, fikk lov til å ha fri flyt av redaksjonelt innhold.

Les også: Forventer fri flyt

Redaktøransvar
- Det må være helt strålende om de gjør det, og det må de gjøre med som de ønsker. Jeg synes er særdeles underlig at et medieforetak tar opp dette med et statlig tilsyn, som om tilsynet har noe med innholdet og hvem som samarbeider med hvem, sier sjefredaktør i Aftenposten, Hans Erik Matre, til NA24 Propaganda.

Matre mener at utveksling av redaksjonelt innhold er et spørsmål for redaktører å ta stilling til, ikke staten. Han forstår heller ikke hvorfor spørsmålet fra Edda kommer på banen nå.

- Regionene har samarbeidet i 15 år for å styrke innholdet sitt og norsk presse har samarbeidet i over 100 år gjennom NTB. Jeg tror dette samarbeidet vil utvikles og forandres over tid og bidra til øke kvalitet på norsk presse.

Samarbeidet lenge
At norsk presse samarbeider er ikke noe nytt. Tidligere hadde NTB en atskillig sterkere posisjon i Norge. Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet eide alle aviser inntil slutten av 70-tallet, og hadde egne pressekontor.

- Jeg tror det er mindre fellesstoff i dag enn for 15 år siden.

Ved en Media Norge-fusjon vil redaksjonene utveksle innhold, men først og fremst er det ikke dette stoffet som vil bære regionsavisene.

- Alt overveiende av deres innhold vil ha lokal forankring. Det vi snakker om er marginalt innhold, sier Matre og legger til:

Vil ødelegge
- Det kommer ikke til å bli større redaksjonellutveklsling enn i dag.

- Og det kan du garantere?

- Det kan jeg så lenge jeg har beslutning over Aftenposten. Våre lesere ønsker ikke det, og det vil være feil å gjøre Stavanger Aftenblad likere Aftenposten. Det vil ødelegge Stavanger Aftenblad, konkluderer Matre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.