NA24.no

- Uproblematisk spritreklame

Sist oppdatert:
Men Discovery Channels reklamepraksis kan få konsekvenser i Norge.

Tv-kanalen mener de er i sin fulle rett fordi sendingen går fra Engeland. Men norske myndigheter er uenig.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det skriver BT.

Det var onsdag kveld at reklame for irsk whisky rullet over norske tv-skjermer i et program på Discovery Channel. Selv hevder kanalen dette er helt uproblematisk, til tross for at alkoholreklame er totalforbudt i Norge.

- Vi sender fra England, og da er vi underlagt de britiske såkalte Ofcom-reglene, sier markedssjef Richard Lawson for Discovery i Norge.

- Ikke programmer rettet mot barn
Ofcom, som er den offentlige etaten som har med kringkastingsreglene i Storbritannia, gir lov til å sende alkoholreklame, så lenge sendingene ikke er rettet mot barn.

- Det betyr at vi i prinsippet har lov til å sende alkoholreklame mer eller mindre når vi vil, fordi vi ikke har programmer rettet mot barn, sier Lawson.

Lawson opplyser likevel at på grunn av det norske markedet har Discovery Channel en selvpålagt sperre, slik at det ikke sendes alkoholreklame før tidligst klokken seks på ettermiddagen. Det blir typisk lagt til senere på kvelden.

Sender fra egen feed
Men Sosial- og helsedirektoratet er ikke enig i Lawsons vurdering. Alkoholreklame er nemlig forbudt i sendinger som er spesielt rettet mot Norge, uansett hvor sendingen kommer fra. Discovery Channel sender ifølge BT fra en egen feed kun til det norske markedet.

- Unntaket i alkoholloven gjelder ikke dersom sendingene er spesielt rettet mot Norge, sier rådgiver Vibeke H. Marthinsen i avdeling rusmidler i direktoratet.

Denne problemstillingen er Lawson ikke kjent med.

Sosial- og helsedirektoratet vurderer nå om de skal gå videre med saken. Hvis myndighetene bestemmer seg for å se nærmere på Discovery Channels praksis, kan kanalen vente seg en reaksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere