*Nettavisen* Økonomi.

- Utrolig rart at det er så få som reagerer

FINN ÉN FEIL: Inge Wahl har tatt bilde av en tv-skjerm mens TV2 sender værvarselet. Ser du hva værdama gjør feil?

FINN ÉN FEIL: Inge Wahl har tatt bilde av en tv-skjerm mens TV2 sender værvarselet. Ser du hva værdama gjør feil? Foto: Inge Wahl

Folk i Øst-Finnmark lar seg irritere.

(Finnmark Dagblad): Folk i Øst-Finnmark opplever titt og ofte at de ikke få sett hvilket vær som meldes i deres område. Årsak: Hodene til Værankerne på TV2 dekker for området der Øst-Finnmark er på kartet. Da båtsfjordingen Inge Wahl la ut et bilde av en slik TV-situasjon på Facebook, sammen med teksten «værkartet er som vanlig tildekket av et vakkert fjes», lot ikke kommentarene vente på seg.

– Ja, at de aldri skal slutte med det der. Skal sende TV2 en skjennemail.

– Hadde det vært Sør-Norge som ble tildekket, ville det vært ramaskrik, skrives det i kommentarfeltet på Facebook – etterfulgt av smilefjes.

– Utrolig rart

En annen båtsfjording som tar til ordet, har fulgt værmeldingene til TV2 mer nøye. Han har forsøkt å ta tiden for å sjekke hvor mye av Øst-Finnmark man egentlig får se.

– Værkartet for hele Nord-Norge vises omtrent i 15 sekunder. Og de gangene vi er heldig å se Øst-Finnmark, så vises symbolene for vind og temperatur mellom 2–5 sekunder. Da må man være bra fokusert for å få det med seg, sier han.

Rolf Sund stusser over at ikke flere klager til TV-selskapene.

– Jeg synes det er utrolig rart at det er så få som reagerer. Det har nok blitt en etablert greie. Folk er så vant til det at de ikke tør å si ifra, sier han.

Gjelder også NRK

Noen i kommentarfeltet på Facebook trøster seg med at det i alle fall er pene damer, som jobber med TV2s værmeldinger. Så det blir jo litt humor ut av det.

– Hos NRK er det gubber som dekker til for Øst-Finnmark. Om det er mange som synes det er så lekkert, vet jeg ikke, humrer Sund.

Vet om det

Finnmark Dagblad har ikke lyktes å få en kommentar fra NRK, fordi pressesenteret deres har stengt. TV2 kjenner til denne problematikken, opplyser kommunikasjonssjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.

– Værankerne får ofte tilbakemeldinger på dette og prøver så godt de kan. Utsnittet er så lite og det er ikke greit å manøvrere i grafikken fordi Finnmark er et så stort fylke fra kysten i vest til Kirkenes i øst. En bruker å flytte seg noen sekunder over til andre siden for å ha fokus på øst. Det må vi bare være flinkere til å huske på. Vi jobber med saken! Vi er jo opptatt av at hele landet skal få været sitt så grundig som mulig.

Les flere saker i Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.