*Nettavisen* Økonomi.

- Vellykket tross bråk

Initiativtager til fakkeltoget i Oslo sier det var vellykket tross bråk i byen.

09.01.09 10:30

- De opptøyene som foregikk i sentrum hadde ikke noe med vårt arrangement å gjøre, vi hadde et rolig og verdig arrangement, sier Svein Tore Bergestuen til NA24 Propaganda.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Oslo sentrum var preget av gatekamper i går kveld, men Svein Tore Bergestuen, som var en av initiativtakerne til arrangementet «Våpenhvile i Gaza», har ikke mistet troen på folkemøtet som markeringsform.

- Ingen opptøyer på vårt arrangement
- Vi opplevde ikke noen uroligheter på vårt arrangement. Det vi gjorde var å gå ut bredt og med et budskap som alle kunne stille seg bak. Det gjorde at vi ikke fikk noe bråk, og vi fikk også bekreftet av politiet at de som sto bak opptøyene ikke var på vår arrangement, men samlet ved Israels ambassade på det tidspunktet, sier Bergestuen.

Han sier han er imponert over det norske folks mobilisering.

- Det har vært en voldsom mobilisering på kort tid og jeg er imponert over engasjementet folk viser. Og ikke minst over at de viser det på en fredelig måte som de gjorde på vårt arrangement i går, sier Bergestuen.

- Verdig markering
- Når du ser hvor mye bråk det var i byen, tror du det blir like lett å mobilisere alle de ulike organisasjonen du fikk med denne gangen til et senere arrangement?

- Ja, det tror jeg ubetinget. Vi hadde et verdig og rolig arrangement, og det var nettopp det at vi gikk ut så bredt som gjorde at vi slapp opptøyene. Det var sammenstøt før og etter vårt arrangement, men ikke noe hos oss. Jeg er sikker på at organisasjonene ikke vil ha noe problem med å stille opp på noe lignende senere, sier Bergestuen.

Han sier det var ventet at arrangementet som Israelvennene arrangerte ved Stortinget ville kunne føre til opptøyer.

- Ved å gå ut med et så spisst budskap som dette i en så betent situasjon er det ikke uventet at det kommer frustrasjoner og sterke følelser til syne. Jeg mener vi lyktes fordi vi mobiliserte bredt, sier Bergestuen.

31 personer ble ifølge VG pågrepet etter opptøyene i går kveld.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag