NA24.no

- Vendela stråler på TV3

Sist oppdatert:
Du må ikke gi opp nå, Olaf!

(NA24 I TIDEN) Å ha verden for sine føtter, for så å få den i hodet, må nødvendigvis virke litt nedslående. Spesielt når det ikke stopper der. Med Sponheim ute av bilde, bare noen dager etter at du selv måtte gå i skam, står plutselig den tronen du siklet på under hele din politiske karriere, ledig. Som Leonard Cohen en gang sa: «It`s enough to put a dent in your mood.»

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dette har åpenbart ikke vært ditt år. Det var vel ikke de foregående heller, for å være helt ærlig, men det er når hverdagen drar på for alvor at det gjelder å tenke positivt. Nei vel, så ble det hverken trofékone, politisk makt, minnefond eller et minimum av verdighet på deg, men du har jo så mye annet å fare med. Av en eller annen grunn har du fått det ved deg at du bare er en «empty suit,» uten at jeg helt kan skjønne hvorfor. Hvis for eksempel fossroingen du bedrev i forrige uke hadde foregått på vannet, ville Olav Tufte lagt opp på dagen. Sånt er viktig å ta med seg i en stund som denne.

Opp med hodet, Olaf. Det er ikke så ille som du tror. Vendela formelig stråler i sin nye tilværelse på TV3, og minnefondet er omsider i kompetente hender. Så nå trenger du ikke lenger å ligge våken om natten og bekymre deg for asylsøkerne. Det må jo føles godt, men skal livet ditt virkelig gi mening igjen, må du nok lete lenger ned på rangstigen enn asylsøkere for å finne ditt kall. Faktisk helt ned dit hvor jeg antar at du selv befinner deg for tiden. Der skal du ta den sitronen som livet har skjenket deg, og du skal lage en Martini. Som en Fugl Føniks skal du stige opp fra asken, og gi bitterheten et ansikt.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Så vidt jeg kan se, er de bittre den eneste aviksgrupperingen igjen i samfunnet uten støtteforening og offentlig aksept. Der tapperne, junkiene, alkoholikerne, anorektikerne, trøstespiserne, homsene, asylsøkerne, ja stort sett alt som kan krype og gå av mistilpasshet, lager TV program, hilser på kongen, klipper snorer og scorer billige sympatipoeng over en lav sko, blir de bittre fremdeles møtt med ubetinget avsky. Dem er det ingen som orker å ta i, og de kunne saktens trenge en karismatisk leder til å myke opp opinionen. Men, og dette er bare et forslag, det kunne kanskje være lurt å overlate den økonomiske driften til noen andre?

Vebjørn Verloe er tekstforfatter og han tar et skråblikk på nyhetene for NA24 Propaganda.

Vebjørn Verloe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere