NA24.no

- Vent med Schibsted-kjøp

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets ber investorene om å vente på svenske journalister.

DnB Nor Markets har en langsiktig kjøpsanbefaling på Schibsted-aksjen med kursmål på 311 kroner per aksje.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- For feigt
Kortsiktig er derimot situasjonen en helt annen. Markets er bekymret over lønnsforhandlingene som pågår mellom de svenske journalistene og deres arbeidsgivere.

Det svenske oppgjøret handler først og fremst å få opp lønningene til journalistene ute i distriktene. Kilder NA24 Propaganda har vært i kontakt med, tviler på at det blir streik når forhandlingsfristen går ut midnatt natt til torsdag.

- Fagforbundet er for feigt. Dessuten er det ikke så mye som skiller partene, sier en kilde.

Dersom det skulle bli streik vil de svenske lokalavisene være de som først blir rammet av streiken. Schibsteds svenske aviser, Aftonbladet og Svenska Dagbladet vil først bli rammet over helgen.

Håper på løsning
- Forhandlingene er i gang igjen og begge partene virker som om de er interessert i å komme til enighet, sier Schibsteds konserndirektør i Sverige, Gunnar Strömblad, til NA24 Propaganda.

- Dersom det blir streik, hvordan vil det ramme Schibsted i Sverige?

- Jeg kan ikke gå inn på tallene her. Vi regner med at avisene vil fortsette å komme ut, men på nettstedene vil effekten være større. Det er jo en blokade mot arbeidsutgifter, så det er ingen som går hjem, men lar være å gjøre visse saker, sier konserndirektøren.

I en tilsvarende situasjon i Norge i 2004 var Schibsted-aksjen ned 5.7 prosent. Derfor anbefaler DnB Nor Markets at investorene stiller seg på sidelinjen lønnsforhandlingene er avklart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere