NA24.no

- Ventet fusjon

Konkurrentene er ikke overrasket over forlagsfusjonen.

- Jeg er i utgangspunktet positiv til denne fusjonen. På mange måter er det ryddigere med en stor konkurrent enn to middelstore, sier Nygaard til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Konsekvens av bokavtalen
Nygaard sier han ikke er overrasket over fusjonen, men at tidspunktet er overraskende.

- Det har vel ligget i kortene at det kom til å bli noen slike prosesser. Det er etter mitt syn en direkte konsekvens av bokavtalen. Nå kan de som stod bak avtalen se de første praktiske konsekvensene, sier Nygaard.

Dårlig utvikling
Gyldendals administrerende direktør Geir Mork sier de har sett et sammenslått Cappelen/Damm som en av mulighetene.

- Vi er ikke overrasket over dette, men hadde ikke spådd noen dato. Det var ventet at de danske og svenske eierne ikke ville være fornøyd med markedsutviklingen i det norske markedet, og det er ikke overraskende at de tar grep, sier Mork.

- God timing
Mork vil ikke si noe om han mener fusjonen er av det gode, men han er overbevist om at tidspunktet er gunstig - for Gyldendal.

- Gyldendal har i den siste tiden investert tyngre enn noensinne og er nå i gang med et større løft både med hensyn til personale, forfattere og kommunikasjon utad. At det kommer samtidig med at Cappelen Damm vil måtte bruk mye tid og ressurser på å arbeide internt ser vi positivt på, sier Mork.

Blir store
Basert på 2005-tallene blir det sammenslåtte Damm og Cappelen større enn både Gyldendal og Aschehoug. Cappelen omsatte i 2005 for 562 millioner kroner, mens Damm omsatte for 590 millioner.

Gyldendal Norsk Forlag og Gyldendal ASA omsatte tilsammen for 876 millioner i samme år, mens Aschehoug omsatte for rundt 400 millioner kroner. Gyldendal eier i tillegg bokhandelkjeden ARK , og Aschehoug eier halvparten av bokhandelkjeden Norli. ARK omsatte i 05 for 737 millioner kroner, mens Norli omsatte for 885 millioner kroner.

Tom Harald Jensen sa på dagens pressekonferanse at man nå kunne snakke om de tre store forlagene, Capelen/Damm, Gyldendal og Aschehoug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere