*Nettavisen* Økonomi.

- Vi banker på porten til vår undergang

Schibsted Media Group legger frem andre kvartals rapport: Q2 2012 med Trond Berger, CFO (t.v.) og konsernsjef i Schibsted Rolv Erik Ryssdal, CEO. Foto: Anette Karlsen/Scanpix

Schibsteds nedbemanning blir ikke tatt godt imot.

10.08.12 17:51

NA24 Propaganda omtalte tidligere fredag Schibsteds resultat fra 2. kvartal. Der kommer det fram at mediekonsernet tar sikte på å kutte en halv milliard kroner i kostnader de neste to årene.

I Stavanger Aftenblad reagerer man sterkt. Den Schibsted-eide avisen har allerede mistet 130 ansatte siden nedbemanningen startet i 2009.

- Dette er et mørkt kapittel i Schibsteds historie og vil bli regnet som et stort feilgrep. Vi banker på porten til vår undergang. Blant de ansatte er det nå stor uro og bekymring, sier Finn Vågå, klubbleder i redaksjonen i Aftenbladet, til Kampanje.

- Blir dårligere kvalitet
Vågå mener nedskjæringene kommer til å gå utover den journalistiske kvaliteten, og at det kan skade selskapet på lang sikt.

- Vi er allerede på det bemanningsmessige grunnfjellet i Aftenbladet. Nå skal Schibsted hakke enda mer på dette grunnfjellet. Færre ansatte vil gi dårligere journalistisk kvalitet og dårligere kvalitet vil føre til at færre folk kjøper avisen, sier klubblederen.

Vågå mener det er vanskelig å ha tillit til Schibsted når de har kuttet så mye de siste årene og som vil kutte enda mer.

Har forståelse
Schibsted har begrunnet kuttene med at de skal styrke deres digitale kompetanse og kapasitet.

- De strukturelle endringene i mediebransjen fortsetter. Smarttelefoner og lesebrett setter ytterligere fart på overgangen til digitale plattformer. Vi må derfor gjøre to ting: Fortsette å styrke vår digitale kompetanse og kapasitet samtidig som vi tilpasser kostnadene, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i en pressemelding.

I Stavanger Aftenblad mener man at det er en dårlig begrunnelse, ettersom man personene man kvitter seg med, sitter på en enorm kunnskapsbank. Finn Våga setter også spørsmålstegn ved hvorfor konsernledelsen ikke har ansatt personer med den riktige kompetansen tidligere.

Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal skjønner bekymringen til Stavanger Aftenblad.

- Ja, det har jeg stor forståelse for og de ansatterepresentantene jeg har snakket med så langt er bekymret for både arbeidsplasser og kvalitet. Jeg har stor forståelse for begge deler, sier Ryssdal til Kampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.