*Nettavisen* Økonomi.

- Vi er helt overveldet

Kristiansand Avis utfordrer monopolisten Fædrelandsvennen og gikk med et lite overskudd i fjor. Styreformannen er svært godt fornøyd med responsen.

10.06.08 06:22

- Å si at vi har blitt mottatt med åpne armer blir litt beskjedent. Vi er helt overveldet av responsen, sier Roy Gundersen, styreformann i Kristiansand Avis.

NA24 - din næringslivsavis.

Gratisavisen har vært på gaten siden september i fjor etter sammenslåingen av de to gratisavisene Østsia og Vestsia. Gundersen forteller at 2007 endte med et beskjedent overskudd på 30.000 kroner av en omsetning rett i overkant av seks millioner. Det er Gundersen godt fornøyd med, siden antall ansatte ble økt fra tre til åtte personer. I 2006 endte inntektene på 2,8 millioner kroner, med et årsresultat på 110.660 kroner i minus.

Ti millioner - I år bør vi lande på rundt ti millioner kroner i inntekter. Vi regner ikke med større overskudd, for vi bruker pengene på hele tiden å forbedre avisen og styrke redaksjonen, forklarer Gundersen.

Gundersen eier en tredjedel av avisen, mens investor Kurt Mosvold eier resten.

- Jeg tror ikke vi kan anse oss som en konkurrent til Fædrelandsvennen, men mer som et supplement, sier Gundersen, som likevel ikke ser bort fra at gratisavisen spiser litt av annonsekaka som tidligere var forbeholdt Fædrelandsvennen alene.

Berettiget eksistens
- Vi er i hver fall berettiget en eksistens, det er det ingen tvil om, fastslår Gundersen, som mener den tunge redaksjonelle satsingen er årsaken til suksessen.

Kristiansand Avis-redaktør Christian Stavik, tidligere klubbleder og næringslivsjournalist i Fædrelandsvennen, er også krystallklar på at Kristiansand Avis har livets rett, og deler Gundersens vurdering om satsingen på redaksjonen.

- Jeg tror vi begynte i riktig ende da vi tok tak i det redaksjonelle først. Vi holder på å utvikle salgsbiten nå, forklarer Stavik, som håper at avisen står mye sterkere, både redaksjonelt og markedsmessig, om ett år.

Skal bli større
Stavik tror ikke Kristiansand Avis tar så mange annonsekroner fra Fædrelandsvennen, men heller bidrar til å gjøre annonsemarkedet i Kristiansand større. Han frykter heller ikke en eventuell konjunkturnedgang.

- Det skjer så mye i Kristiansand i årene fremover, blant annet med store etableringer av butikker i Sørlandsparken. Dessuten tror jeg ikke vi har tatt ut vårt fulle potensial i markedet. Så selv om markedet eventuelt faller, tror jeg vi kommer til å vokse videre, mener Stavik.

- Blod, svette og tårer blir det i lang tid fremover, men vi har veldig tro på det vi driver med, sier Stavik.

Merker ikke konkurransen
Administrerende direktør i Fædrelandsvennen, Lars Erik Torjussen, forteller at avisen ikke har merket noe til den betydelig mindre konkurrenten.

- Nei, jeg kan ikke si vi har merket noe. Vi hadde vekst i annonseinntektene i fjor, og vi har hatt vekst i år. Det er ingen stor vekst, men utviklingen er som budsjettert. Vi registrer at en del annonsører også bruker Kristiansand Avis, men de holder trøkket også her hos oss, sier Torjussen.

Til orientering eier Fædrelandsvennen ti prosent av NA24.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.