NA24.no

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

- Vi er i deep shit

Sist oppdatert:
Men Volleyballforbundet slipper å kjøpe leilighetene i Brasil.

OSLO SENTRUM (NA24): Det fortalte avtroppende volleyballpresident Edgar Broks på det ekstraordinære forbundstinget lørdag.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Vi inngikk sist torsdag et forlik med prosjekteier på 100.000 kroner, og fikk hevet kjøpene. Nå hviler det ingen ytterligere forpliktelser der, fortalte Broks tingdelegatene.

Slipper å punge ut
Dermed slipper det kriserammede forbundet å punge ut med mer enn fire millioner til leiligheter.

Volleyballforbundet har de siste årene slitt med store underskudd, men har som NA24 fortalte i fjor høst kjøpt leilighet i Oslo. I tillegg har man sikret seg fem leiligheter i Brasil.

Les også: Gransker volleyballen

Ifølge Broks diskuterte forbundets tidligere styre kjøp av leiligheter i Brasil fordi de beste sandvolleyballspillerne tilbringer deler av året i landet. Men forbundsstyret sa aldri ja til å investere der.

Sluttpakke
- Generalsekretæren gjorde i slutten av januar 2007 avtale om å kjøpe fem leiligheter. Dette var ikke styregodkjent og meget beklagelig, sa Broks.

Generalsekretær Arne Morten Knutsen har vært sykemeldt de siste månedene, og har nå inngått sluttavtale med tre måneders etterlønn.

Den avtroppende volleyballpresidenten la seg flat for leilighetskjøpet i Nydalen, det man tok opp lån på 2,8 millioner.

- Tanken var at ansatte, spillere og tillitsvalgte kunne ha tilgang på en leilighet i Oslo. Av og til gjør man kardinalfeil, og det at styret ikke la frem dette på tinget i 2007, var nettopp det. Vi skulle lagt frem kjøpet der. I denne saken er det ikke grunnlag for å be om tilgivelse en gang, her tar styret fullt ansvar og har lagt leiligheten ut for salg.

- I deep shit
For store investeringer krever godkjenning fra forbundstinget, som er Volleyballforbundets øverste organ. Lovkomiteens Harald Bjørgen mener idretten står i et «begredelig uføre».

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Vi er i såkalt deep shit, sa han om den negative egenkapitalen på 6,8 millioner.

Bjørgen påpekte at mange instanser burde reagert under nedturen de siste årene. Volleyballstyret burde hørt på kontrollkomiteens negative bemerkninger gjennom mange år og Idrettsforbundet burde tatt grep da Volleyballforbundet gang på gang ba om kassakreditt.

Hatt en rik tante
Harald Bjørgen hevdet at forbundsstyret har vært preget av en konsensuskulturog at forbundstingene har vært for lite kritiske.

- I motsetning til mange klubbers rike onkler, har Volleyballforbundet hatt en rik tante i Idrettsforbundet. De kunne grepet inn mye tidligere og sagt at dette ikke går.

Les også: - Vi har levd på grensen

Idrettspresident Tove Paule fortalte tingdelegatene at Idrettsforbundet, som er Volleyballforbundets overordnede organ, vil gå videre med leilighetskjøpene i Brasil.

-Noen formelle feil
- Det ser ut som det i forbindelse med leilighetskjøpene i Brasil er foretatt noen formelle feil som vi vil se videre på.

Paule fortalte at idrettsstyret vil offentliggjøre en fersk rapport de har mottatt fra G-Partner AS om Volleyballforbundets leilighetskjøp. Men først skal rapporten styrebehandles.

Tidligere denne uken gikk Volleyballforbundets generalsekretær Arne Morten Knutsen av etter ti år i jobben. Og president Edgar Broks gir seg etter syv år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere