NA24.no

- Vi feiet Champions League av banen

Tangerudbakken gjengen.
Tangerudbakken gjengen. Foto: TVNorge
Knalltall for premieren på «Tangerudbakken borettslag».

356 000 så premieren på den tredje sesongen av «Tangerudbakken borettslag» på TVNorge. Den lystige gjengen i Stovner-borettslaget feide dermed all kommersiell konkurranse av banen.

- Dette er en meget sterk start. Vi har snakket mye om konkurransen denne TV-høsten, og den blir ikke mindre. Det er veldig gøy å se at vårt best likte TV-program feier premieren på Vinn på minuttet på TV 2, «Spesialenheten» på TV3, og til og med Champions league på Viasat 4 av banen, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen i en melding.

Seertallene ga en markedsandel på hele 30,7 prosent i målgruppen personer 12-44. Det er høyere enn begge de foregående sesongene, og programmet var det mest sette i målgruppen 12–44 i går. På det meste var 396 000 seere innom sesongpremieren.

- Serien er den desidert best likte på TVNorge. Samtidig har den i høst fått kritikk for ikke å gi et fullverdig bilde av virkeligheten og hvordan det oppleves å leve med en psykisk utviklingshemming. For oss har dette aldriKnalltall for gjengen i Tangerudbakken vært et mål, men vi setter pris på at serien er blitt gjenstand for debatt, sier Bergestuen i meldingen.

- «Tangerudbakken borettslag» er god norsk underholdning. Ikke minst er det viktig underholdning. Serien har bidratt til å sette verdier som respekt og likeverd høyt på den offentlige dagsordenen. I år går vi enda dypere inn i livene til de sju beboerne, og fortsetter å utforske den litt annerledes hverdagen i det lille borettslaget, forklarer Bergestuen i meldingen.

Første sesong av «Tangerudbakken borettslag» hadde et seersnitt på 213 000, mens sesong to ble sett av 343 000. Dette utgjorde en seerandel på henholdsvis 18,3 og 20,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere