*Nettavisen* Økonomi.

- Vi kan være stabile

Foto: (Geelmuyden.Kiese)

To partnere er borte et halvt år. Geelmuyden.Kise-topp avviser ustabilitet.

Pål Heldaas var kjent som en av tungvekterne i Geelmuyden.Kiese og valgte å forlate selskapet bare dager etter at utkjøpet av de finansielle investorene var gjennomført. Torsdag ble det kjent at også partner Ståle Mortensson valgte å forlate sin stilling i GK til fordel for et nytt selskap i Fast-sfæren.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av et halvt år har dermed to av de opprinnelig 12 partnerne forlatt selskapet, og partnerordningen har foreløpig ikke gitt den forventede kontinuiteten.

Daglig leder Stein Jacob Frisch avviser imidlertid at partnerordningen ikke virker etter hensikten.

- Helt naturlig
– Med oppkjøpet i fjor har Geelmuyden.Kiese gjennomført den største grunnleggende forandringen siden firmaet ble startet. Da er det helt naturlig at folk tenker seg om og vurderer hva de ønsker å gjøre. Jeg mener likevel at partnerordningen gir mulighet for at vi kan være stabile over tid ved at vi kan tilby partnerskap til noen av selskapets mange sultne og dyktige medarbeidere, sier Frisch til NA24 Propaganda.

Han sier at de ikke vil gi noen andre partnerstatus umiddelbart.

- Her vurderer vi opprykk en gang i året, på høsten, og før den tid kommer vi ikke til å utnevne noen nye partnere, sier Frisch.

Aksjene blir i selskapet
Mortensson sa til NA24 at han regnet med at hans aksjer ville bli i GK, selv om han sluttet. Det blir bekreftet av Frisch.

- Det ligger fast i partneravtalen at aksjene blir i selskapet. Vi kjøper Mortenssons aksjer for bokført verdi. Såpass kort tid etter oppkjøpet er det sannsynligvis ikke langt unna det han selv ga for aksjene. For Pål Heldaas del, sluttet han før han rakk å bli partner, så der er det ikke snakk om noe oppgjør, sier Frisch.

Han legger samtidig til at de har det beste forhold til Mortenson.

- Jeg oppfatter det slik at Ståle fikk et veldig spennende tilbud og vi har forståelse for at han takket ja. Vi har det beste forhold til Ståle, og det at han uttrykker at han gjerne ville ha beholdt sine aksjer i GK, tyder på at han har tro på oss som selskap også i tiden fremover, sier Frisch.

De gjenværende partnerne i Geelmuyden.Kiese er nå Hans Geelmuyden, Gunnar Mathisen, Stein Jacob Frisch, Peter Goll, Therese Lindé, Jeppe Veddinge, Sigve Soldal Bjorstad, Dagfinn Fjelddalen, Anne Christel Johnsgaard og Geir Bjørlo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.