NA24.no

- Vi vokser fortere en planlagt

VOKSER VIDERE: HR-direktør Solfrid Skilbrigt (i midten) sammen med to nye Steria-medarbeidere av året - Thomas Rustad, salgsansvarlig for bank og finans, og seniorrådgiver Ingvil Mjøen.
VOKSER VIDERE: HR-direktør Solfrid Skilbrigt (i midten) sammen med to nye Steria-medarbeidere av året - Thomas Rustad, salgsansvarlig for bank og finans, og seniorrådgiver Ingvil Mjøen. Foto: Johnny Syversen
Steria passerer 600 ansatte.

Steria Norge skulle vokse med 100 medarbeidere i år. Så langt er 166 nye konsulenter blitt rekruttert. Nå passerer it-konsulentselskapet 600 medarbeidere i Norge.

- Vi ligger foran skjema, og det henger sammen med at vi har vunnet flere store kontrakter. Dermed trenger vi enda flere flinke folk, sier HR-direktør Solfrid Skilbrigt i en melding.

Les også: Steria øker antall medarbeidere

Tidligere i år annonserte Steria en planlagt nettovekst på 100 medarbeidere i Norge i løpet av 2011. Hittil er 148 nyansettelser på plass, en nettovekst på 126 konsulenter siden nyttår. Ytterligere 18 medarbeidere er på vei inn, noe som betyr at konsulentselskapet totalt har rekruttert rekordhøye 166 medarbeidere hittil i 2011. I august var ansatt nummer 600 på plass.

- Vi har satset på å tiltrekke og utvikle spydspisser, de beste i sitt fagmiljø, noe som gjør at vi vinner flere spennende prosjekter og blir enda mer attraktive i arbeidsmarkedet, sier Skilbrigt i meldingen.

Les også: Steria med storavtale

Videreutdanning gir lojalitet
Steria har i år rekruttert både erfarne og ferske konsulenter.

- Tidligere tok vi inn rundt 10 nyutdannede i året. Nå er vi oppe i 30-40, forteller HR-direktøren. Nyutdannede Steria-medarbeidere går inn i selskapets ”graduate”-program. I år er 33 nyansatte meldt på programmet, som begynner i august og varer i ni måneder. Steria har tilbudt dette programmet til nyutdannede konsulenter siden 2002 forklarer han i meldingen.

Av de 144 nyutdannede som har vært med i programmet jobber 100 fremdeles i selskapet.

- Selv blant de som deltok i perioden 2002-2005, er to av tre fremdeles på huset. Dette er sterkt i en bransje med ganske høyt gjennomtrekk, og er et bevis på hvor viktig det er å investere i sine egne medarbeidere og sørge for at alle får faglig utvikling, sier Skilbrigt i meldingen.

Les også: Sikret seg trøndersk drift

I løpet av programmet får opplæring i blant annet prosjektjobbing, metodikk, retorikk, presentasjonsteknikk, teamarbeid og hva som forventes av en Steria-konsulent. Parallelt med dette jobber deltakerne på prosjekter sammen med erfarne konsulenter.

For å markere at antall medarbeidere nå har passert 600 har Steria donert 200 kroner per ansatt til UNICEF. De 120 000 kronene går til å bekjempe sult i Øst-Afrika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere