*Nettavisen* Økonomi.

- Vil bli nasjonal aktør

Nor PR øker inntektene.

14.05.09 12:39

De ansatte i Nor PR økte konserninntektene med nesten 44 prosent i forhold til 2007. Men resultatet før skatt falt med 19 prosent.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det viser det ferske resultatregnskapet for selskapet med hovedkontor i Bergen.

Svekket av Orangeriet
- Konsernet ble svekket av investeringene i Orangeriet. Vi overtok 60 prosent av selskapet 1. juli 2008. De hadde et mindre underskudd i den perioden og det ble også gjort en avskrivning av goodwill, forteller styreleder Hans Wilhelm Gullestad til NA24 Propaganda 24.

Driftsinntektene for konsernet endte på 28,4 millioner kroner i 2008. Av disse var 27,9 rene salgsinntekter. I 2007 endte det totale driftsinntektene på 19,7 millioner.

- For konsernet ble det ikke vårt best år, men vi er godt fornøyd. Vi har også bidratt til at Orangeriet fikk en god start på 2009, sier Gullestad.

Konsernet som også har kontorer i Oslo, Stavanger og Tønsberg fikk et resultat før skattekostnad på 1,4 millioner kroner mot 1,8 millioner kroner i 2007.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Det ble verken i 2008 eller 2007 utbetalt utbytte.

Blir riksdekkende
For 2009 er utsiktene til konsernet nøkterne.

- Så langt ligger vi an til samme utvikling som i fjor. Morselskapet NOR PR ligger noe etter, mens datterselskapet Orangeriet drar opp. Vi merker konsekvensene av den økonomiske krisen, men ambisjonen er å bevare lønnsomheten i et vanskeligere marked, forteller styreleder Hans Wilhelm Gullestad.

Han lover at de fortsatt skal satse.

- Vi er svært fornøyd med at konsernet øker byråinntektene. Dette bidrar til å styrke vår posisjon som den største aktøren utenfor Oslo. Vi har også et mål om å bli en nasjonal aktør, men med en regional forankring, lover han.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.