NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

- Vil ikke være pyse

Sist oppdatert:
Anne B. Ragde vil ikke tie når hun er uenig i noe. - Det er pysat, sier hun.

Lørdag fortalte NA24 Propaganda at pr-rådgiverne er delt om hva de mener om i Anne B. Ragdes mediehåndtering. Forfatteren selv er ikke særlig bekymret.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Anne B. Ragde har vært rundt om i mediene med blant annet slakt av forfatterpris og innbrudd på Litteraturhuset. Slikt skaper reaksjoner fra folk som til daglig jobber med mediehåndtering. For eksempel skulle Hans Geelmuyden gjerne ansatt forfatteren i sitt selskap.

Ikke mediestunt
- He-he-he, jeg ville ha vært betenkelig med å anbefale mediestrategi til andre. For du kan ikke bygge dem opp kunstig, men du kan bygge på å gi dem troen på seg selv. Det handler kanskje mest om å bruke hele potensialet, sier Ragde til NA24 Propaganda.

Les også: - Ragde er blitt Flettfrid

Om det etter hvert så famøse innbruddet i champagne-rus på Litteraturhuset mener hun det langt fra var et mediestunt.

- Hvis jeg hadde tenkt på det som et rent mediestunt, så hadde jeg hatt med meg en journalist. Jeg er selv overrasket over at det ble fremstilt som så positivt siden det kom som et anonymt tips. Men da jeg snakket med nyhetsjournalisten fra VG vred jeg det dit hen at det var rølpete, men det var jo nøye planlagt. Hadde ikke døren vært låst, så hadde jeg ikke gjort innbrudd. For planen var jo ikke å gjøre innbrudd, men henge opp klistrelappene, sier Ragde og forteller at hun fortsatt har rundt 1000 klistremerker igjen.

Magefølelse
Ragde forteller at hun egentlig er to personer; Anne og forfatteren. Og når det er lanseringstid, vel, da er det Anne som tar kontrollen og det er ikke alltid det er like heldig mener hun. Likevel vil hun ikke følge rådene fra venner om hvordan hun skal håndtere mediene.

- Nei, ofte går jeg helt imot det vennene sier, og lytter til magen. He-he-he. Jeg tror hjelp kunne vært vanskelig for meg. Jeg følger magefølelsen min og gjør det jeg synes er artig. Da kan jeg ikke ha noen andre som kommer med gode råd. Dessuten er jeg ikke redd for å dumme meg ut dersom jeg trår feil – himmelen faller ikke ned med det.

Pr-rådgiver Jarle Aabø sammenligner Ragdes opptreden i mediene med Fru Flettfrid Andresen. En sammenligning hun ikke er uenig i.

- Det ser jeg veldig godt, det går mye på det trønderske, og trøndere er jo morsomme per definisjon. Folk trodde jeg skrev som jeg oppførte meg, og det var ødeleggende for bøkene mine. Jeg kunne ikke legge om personligheten min for å tekke mitt publikum. Folk har lest meg nå, og ser at figurene mine ikke er som meg. Det er ikke selvbiografisk, når jeg skriver er det forfatteren og ikke Anne som jobber, sier hun

Lei eget tryne
Mandag fyller Ragde 50 år og hun har ikke tenkt å holde kjeft dersom hun er uenig i ting.

- Ytringsfrihet er viktigere enn mitt liv. Det er mange av mine kolleger som er enig med mitt utspill om bokhandlerprisen, men ikke tør å si det. Det er pysete gjort og det jeg forstår det ikke. Jeg vil i hvert fall ikke være pysete!

- Så Anne B. Ragde blir å se i spaltene en stund til?

- Ja, frem til jul, men så skal ha det mye roligere. Jeg blir jo lei av å se mitt eget tryne, det kan bli for mye for meg og. Og selv om jeg er mye i media sier jeg nei til veldig mye, avslutter forfatteren som de neste to helgene skal markere årsdagen sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere