NA24.no

Foto: HARRY SOREMSKI (AFP)

- Ville drepe Muhammed-tegner

Sist oppdatert:
Sju personer er pågrepet for planlegging av drapet på Muhammed-tegner.

Den svenske karikaturtegneren Lars Vilks er en av de som har tegnet profeten Muhammed i heller lite flatterende situasjoner.

Nå skal irsk antiterrorpoliti har arrestert syv personer som er mistenkt for å ha planlagt drap på svensken, melder Aftonbladet.

Det skal være snakk om tre kvinner og fire menn, i alderen mellom 20 og 40 år.

Mange har vært involvert
- Under hele etterforskningen har irsk politi samarbeidet nært med USA og en rekke andre europeiske land, skriver det irske politiet i en pressemelding.

Blant annet skal både CIA og FBI har vært involver.

- De pågrepne avhøres nå på fire forskjellige steder i Irland. De vil sitte pågrepet i en uke. Mer kan vi ikke si nå, forteller en pressetalsmann til Aftonbladet.

Drapstruet
Etterforskningen skal ha startet etter at Vilks i begynnelsen av januar mottok en telefonsamtale som ble sporet til Somalia.

Les også: Kunstner drapstruet

– Jeg har fått et hundretalls telefontrusler, men det her føltes skikkelig ubehagelig, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

– Mannen spurte og jeg kjente til hva som hadde skjedd med Kurt Westergaard i Danmark. Da jeg sa at det gjorde jeg, sa han: «Nå kommer vi på besøk til deg.», skriver Expressen.

Tegnet profeten Muhammed som «rondellhund»
Lars Vilks fikk mye oppmerksomhet da han sommeren 2007 stilte ut pennetegninger av den islamske profeten Muhammed.

Ifølge Wikipedia stilte han kort tid etter også ut en enkel skisse i A4-format av profeten utformet som en «rondellhund» på en utstilling med temaet «hund» i Linköping i Sverige. Rondellhunder er et svensk gatekunstfenomen som oppsto i november 2006 da fargerike hundefigurer ble plassert av anonyme amatørkunstnere i rundkjøringer, på svensk kalt rondeller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere