NA24.no

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

- Ville ha intervju under skytingen

Ville ha direkteintervju av AUF-leder under Utøya-skytingen.

AUF-leder Hanne Kristine Fridtun ble oppringt av NRK mens skuddene til Anders Behring Breivik hørtes i bakgrunnen på Utøya. Da intervjuet ble publisert var hun drept, melder VG Nett.

Foreldrene hennes reagerer nå sterkt på NRKs opptreden, og har sendt klage til Pressens faglige utvalg (PFU).

I en nyhetssak som NRK publiserte på nett klokken 18.41, sier Fridtun at hun ikke kan snakke høyt.

- Jeg er nødt til å hviske, sier hun og forteller at hun har gjemt seg i vannkanten sammen med 20 andre. Hun forteller også at de har hørt skyting i bakgrunnen. Også NRKs reporter skriver at NRK hadde hørt tre skudd under den korte samtalen med Fridtun.

- De etterlatte sliter i ettertid som en følge av NRK Sogn og Fjordanes handlinger den 22. juli. I deres sorgprosess er det vanskelig for dem å akseptere måten intervjuet ble gjort på, og at det i det hele tatt ble gjennomført et intervju i de siste kritiske minuttene avdøde var i live. Dette er en stor belastning i de etterlattes sorgprosess, sier advokatfullmektig Martin Eiebakke fra advokatfirmaet Stabell og Co til VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere