*Nettavisen* Økonomi.

- Vokser raskere enn antatt

Foto: Radio Norge

Radio Norge størst på Vestlandet.

Radio Norge fortsetter å øke lyttertallene samt markedsandelene i radiomarkedet. Nå er Radio Norge blitt Norges største kommersielle radiokanal på Vestlandet, med 16,5 prosent av den totale radiolyttingen på Vestlandet hittil i år.

Målingen er foretatt i perioden 1. januar til 11. september 2011. I 2010 som helhet var tilsvarende tall for Radio Norge 14,3 prosent. Radio Norge vokser solid for tiden. P4 er dermed forbigått på Vestlandet, i følge tall fra TNS Gallup.

Les også: Skal kåre 1.000 nye låter

P4 oppnådde 13 prosent av radiolyttingen i den samme perioden frem til 11. september i år mot 14,3 prosent i 2010 som helhet i den samme landsdelen. Hordaland, Sogn og Fjordane samt Møre og Romsdal defineres her som Vestlandet.

Radio Norge fortsetter den positive utviklingen år for år. Etter en sterk oppgang i markedsandeler fra 2009 til 2010, fortsatte oppganen i første halvår 2011 sammenlignet med tilsvarende halvår i 2010. I første halvår 2011 hadde Radio Norge 11,6 prosent av den totale radiolyttingen i Norge mot 9,1 prosent den tilsvarende perioden i 2010. Det var en økning på 2,5 prosentpoeng, i følge tall fra TNS Gallup.

Den største kommersielle konkurrenten - P4 - kunne vise til en andel av radiolyttingen i Norge på 21,9 prosent i første halvår 2011 - mot en andel på 21,6 prosent den tilsvarende perioden i 2010. I 2010 hadde P4 21,1 prosent (22,4 prosent i 2009) av den totale radiolyttingen i Norge, mens Radio Norge (9,1 prosent i 2009) hadde 9,8 prosent i 2010.

Les også: Håper på ny sommerslager

- Fremdeles er P4 den klart største kommersielle radiostasjonen. Det er det ingen tvil om. Like sikkert er det imidlertid at vi er vekstvinneren i radiomarkedet de senere årene - og at vi stadig nærmer oss hovedkonkurrenten P4, sier kanalsjef Kristoffer Vangen i Radio Norge i en melding.

Med den kommersielle enerposisjonen på Vestlandet, så har Radio Norge for første gang blitt større enn P4 i en landsdel.

Les også: Slukker FM-nettet i Norge

- Ferden fremover fortsetter for Radio Norge, men vi trodde ærlig talt ikke at det skulle gå såpass raskt å ta den kommersielle radiotronen på Vestlandet. For oss er dette en barriere - og nå håper vi på at vi kan ta enda flere landsdeler etter hvert, sier Kristoffer Vangen i meldingen.

Vangen presiserer at de også må sloss for å bevare de posisjoner som Radio Norge har tatt - og ikke minst den positive utviklingen hva lyttere og markedsandeler angår.

- Slikt kommer ikke av seg selv. Man må hele tiden kjempe - samt gjøre hva man makter for å tilby et innhold som de ønsker. Vi ser ingen grunn til å ta noen hvileskjær. Kun hard jobbing hjelper, sier Vangen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.