NA24.no

- Vær mer forsiktig på den der jævla fjesboka

Foto: Tor Einar Schøning (Finnmarken)
Sist oppdatert:

VADSØ (Finnmarken.no): Kystpartiets Tove Ovesen langer ut på Facebook. Ordføreren ber henne være mer forsiktig «på den der jævla fjesboka».

For en drøy uke siden fikk Tove Ovesen nok av administrasjonen i Vardø kommune, og la ut en melding på sin egen, åpne Facebook-profil der hun beskylder de for å være treige og å ikke gjøre jobben sin, skriver Finnmarken.

I den omstridte statusoppdateringa, som også NRK har omtalt, skriver Ovesen at det er vanskelig for politikerne å få gjort jobben sin, fordi administrasjonen ikke jobber raskt nok med saker som skal eller har vært behandlet.

- Reaksjonene jeg har fått går på at folk er enige med meg. Jeg bruker gjerne Facebook til dette igjen, for der får man reaksjonene med en gang, sier kystpartipolitikeren til Finnmarken.

Reiste bort og purret
Selv er hun leder i komité for teknisk, næring og kultur. De skulle hatt et møte 22. februar, men dette ble utsatt fordi administrasjonen ikke hadde rukket å forberede sakene.

- Folk ringer meg dag og natt og spør om vi skal ha møte snart og om det er sjanse for å få tildelt penger. Folk venter og venter og får ikke startet opp prosjektene sine, fordi de venter på tildelinger fra oss, forklarer Ovesen.

I forkant av møtet var Ovesen selv bortreist i sju uker. Hun avviser at dette hadde noe å si for arbeidet i komiteen hun er leder for.

- Selv om jeg er bortreist på ferie, betyr det ikke at jeg er bortreist i hauet, repliserer hun.

Får kritikk
Ordfører Lasse Haughom (Frp) er derimot ikke enig i at Facebook er rette arenaen å ta opp slike meninger på.

- Nei, det er jeg ikke for i det hele tatt. Jeg synes hun skal vise litt etikk, sier Haughom.

Han understreker at han ikke vil sette munnkurv på noen.

- Det må likevel være lov å be folk om å vise folkevett, sier han.

Også ordføreren har en brukerkonto på det sosiale mediet, men bruker den sjeldent.

- Jeg passer på å ikke legge noen politiske kommentarer der, fordi det er et medium som slår like fort tilbake som man når ut, sier han.

Mulig sprekk
Med Frp, Høyre, Venstre og Kystpartiet i posisjonen, frykter Haughom at slike utbrudd på Facebook kan være med på å svekke koalisjonen.

- Når hun ikke viser måtehold på Facebook, slår det tilbake på oss alle. Vi sitter i posisjon, og Tove må være klar over at hun er med på å være arbeidsgiver for administrasjonen, sier ordføreren, før han legger til:

- Jeg må ha et greit forhold til administrasjonen. Skal jeg samarbeide med dem, nytter det ikke med sånne buldoserteknikker som mange trodde Frp ville utvise når vi kom i posisjon, sier han.

- Vil kritikken fra Ovesen bli tatt opp videre av deg?

- Vi skal ha et koalisjonsmøte i en av de kommende ukene, og da vil jeg ta opp disse tingene. Jeg håper at man blir litt mer forsiktig på den der jævla fjesboka.

- Fraskriver seg ansvar
Aps Remi Strand mener Tove Ovesen fraskriver seg ansvar når hun langer ut mot administrasjonen.

- Vi i Vardø Ap synes dette er en merkelig tilnærming når de sin har tatt det politiske ansvaret, skyver det fra seg på denne måten, sier Strand.

Han mener det er feil å angripe administrasjonen på Facebook.

- Det er forkastelig å angripe sine egne folk, som administrasjonen er, på denne måten. De er politikernes hjelpere og fortjener ikke å bli angrepet. Hadde jeg vært ordfører, ville jeg invitert Tove Ovesen på mitt kontor og over en kaffe og en bolle forklart at skal man få til noe i byen, må man dra lasset sammen, sier Strand.

Dette skrev hun:
«Synes det er håpløst å være en politiker for folket, man kommer jo ingen vei.

Æ vil ha møte NU, vi har viktige saker som folk vente svar på. Herregud, det går i sirup. Æ skal begynne å engasjere mæ på andre måta der man ikke er avhengig av andre. :-(».

Fem personer har trykket «Liker» på oppdateringa, og Ovesen fulgte like etterpå opp, på kvelden 28. februar, med følgende kommentar:

«Det er stort sett dem i administrasjon som ikke får ut fingeren. Ka skal man med politikera når dem som skal gjøre jobben ikke klare det. Så er æ irritert over at så mange fagfolk bare stikk innom ei kort tid før dem reise igjen, alle har samme syn på det her.

Skulle ønske at dem som har en jobb gjør sitt beste for folket og ikke for sæ sjøl og lønna si. Jada, bare spre det videre og kopier, det er meningen at dem det gjelde skal begynne å vurdere ka dem holde på med»

Les flere saker i Finnmarken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere