*Nettavisen* Økonomi.

– Dette kan bety slutten for «Jakten på kjærligheten»

FENGER FÆRRE: Programleder Katarina Flatland og jaktenbonde Ruben Tunestveit Kengakaran. Foto: TV 2

En tredjedel seerne har skrudd av reality-TV-serien.

30.09.15 08:21

Interessen er i ferd med å ebbe ut for jaktenbøndene. På fem år har over 300.000 seere forsvunnet. Seerne blir også eldre. Nå er halvparten over 60 år. Det er seere reklamekjøperne ikke vil ha.

– Dette er nok ingen utvikling TV 2 er spesielt glad for, og muligens er det siste gang vi ser dette programmet, sier TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat fast.

«Jakten på kjærligheten» hadde i gjennomsnitt 750.000 seere i 2010. Sendingen mandag kveld hadde 386.000 seere, viser tall fra Carat.

Se graf nederst i saken!

Tross svake tall mandag understreker Morten Wiberg i Carat at det er få andre TV 2-program som klarer å levere tilsvarende oppslutning.

– Men utviklingen er feil og programmet når stadig flere seere som reklamekjøperne ikke vil ha. Dette er perler for svin, sier han.

TV-eksperten tror reklamekanalen nå leter etter alternativer til programmet som har gått på TV 2 siden 2004.

– Jeg tipper de ser seg rundt etter andre alternativer, fortsetter han.

I TV 2-huset er man fornøyd med oppslutningen til «Jakten på kjærligheten».

– Det er riktig at seertallene er noe lavere i år, men programmet gjør en veldig god jobb for TV 2 på mandagene, også i de yngre målgruppene. Seertallene går alltid noe ned midtveis i sesongen for å øke mot slutten igjen. Men med et snitt så langt i høst på 441.000 seere og med en markedsandelen i den kommersielle målgruppen 20-49 år på 26,5 prosent er dette et sterkt konsept for TV 2, sier programdirektør Jarle Nakken.

«Jakten på kjærligheten» er hentet fra Storbritannia. Der heter programmet «Farmer Wants a Wife». Katrine Moholt var programleder fram til og med sjuende sesong i 2010. Nå er reality-TV-serien inne i sin tolvte sesong.

Tredje sesong av «Broen» hadde premiere mandag kveld. Nesten 580.000 seere så første episode. En liten nedgang sammenlignet med sesong to, og en oppgang sammenlignet med første sesong.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra TV 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

PEKER FEIL VEI: Snart må TV 2 starte jakten på seerne. Foto: Carat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag