NA24.no

– Dette ryktet har versert i 20 år

Sist oppdatert:
– I dag er 99 prosent av samfunnet totalt likegyldig til legning.

Forretningsmann Stein Erik Hagen (59) forteller på Skavlan fredag kveld hvordan han gjennom oppveksten forsto at han var homofil.

Omdømmeekspert hyller Hagens ærlighet, men stiller spørsmål ved om det var nødvendig å fortelle dette nå.

– Dette er rykter som har versert i finansmiljøet i minst 20 år, fra den tiden Stein Erik Hagen var Rimi-uniformert og fram til dags dato. Grunnen til at han etter så mange år velger å fronte sin legning, vet jeg ikke, men behovet er åpenbart større hos ham selv enn for samfunnet ellers, sier PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i HBSPR til Nettavisen.

– For meg er det knekkende likegyldig hvem som er lesbiske, homofile eller heteroseksuelle eller kjører i alle retninger. Dette var pikant og pirrende kunnskap på 1970- og 1980-tallet. I dag er 99 prosent av samfunnet totalt likegyldig til legning, fortsetter han.

LES OGSÅ: Per-Kristian Foss: – Alltid krevende å stå frem i godt voksen alder

Schrøder minner om at det fram til 1972 var forbudt ved norsk lov å ha seksuell kontakt med en av samme kjønn. Schrøder har arbeidet som journalist i dagspressen over en periode på ti år, og han har vært Idar Vollviks tidligere PR-strateg.

– Av alle menneskelige egenskaper er seksuell legning det minst interessante man kan snakke om i 2015. Om Hagen får fred med seg selv etter denne offentliggjøringen, har det jo på sett og vis bidratt til noe positivt. Jeg tror dette er først og fremst godt for ham selv, sier PR-rådgiver Haakon B. Schrøder.

Stein Erik Hagen er en fremtredende figur i norsk næringsliv. Den tidligere kjøpmannen og grunnleggeren av Rimi er i dag styreleder og storeier i merkevaregiganten Orkla.

Hagens familieselskap Canica er med 19 prosent eierandel den største aksjonæren i Orkla, en aksjepost som i dag er verdt 12,3 milliarder kroner.

Omdømmeekspert Trond Blindheim tror ikke nyheten vil påvirke Hagens rolle som næringslivsleder.

– Er det noen som blir overrasket over dette? Disse ryktene har jo gått i alle år. Etter hvert blir det sånn at man ikke ser på det som rykter. Det at han står fram er en egentlig en bra sak, men det er veldig 1990-tall å stå fram. Dette er noe man ikke trenger å gjøre i dag, sier rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, til Nettavisen.

LES OGSÅ GUNNAR STAVRUMS BLOGG: Stein Erik Hagen ut av skapet

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere