NA24.no

– Skal bli ledende

Den nye Kreab Gavin Anderson-sjefen vil bli ledende, men ikke nødvendigvis størst.

– Det å sammenligne oss med de andre byråene i bransjen blir litt som å sammenligne epler og pærer. Vi skal ikke jobbe med alle pr-områdene, men vi har ambisjon om å være ledende på de områdene vi driver, sier nyslått Kreab Gavin Anderson-sjef Morten Woldsdal til NA24 Propganda.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

Tror på vesentlig økning
Han venter en vesentlig økning innen finansiell kommunikasjon i de nærmeste årene.

-Det kommer en oppgang etter hvert og vi venter en restrukturering med oppkjøp og mange andre endringer. Det er klart at det også gir et marked hvor det økt behov for finansiell kommunikasjon, sier Woldsdal.

Med satsingen på tjenester knyttet til finansiell kommunikasjon blir Kreab Gavin Anderson i første rekke en konkurrent på det norske markedet til Crux Kommunikasjon som i de siste årene har vært Norges mest lønnsomme pr-byrå. I 2008 omsatte Crux for 21,2 millioner kroner og satt igjen med et overskudd på 11,4 millioner kroner. Det sammenslåtte 20/20 Communications og Kreab omsatte i fjor for rundt 45 milioner kroner og hadde mer beskjedne 1,5 millioner kroner i overskudd.

Like tøft som ventet
Woldsdal sier det er tøft å drive pr-byrå om dagen.

– De fleste i bransjen ventet at en nedgang i 2009 og det har det også blitt. Men på egne vegne vil jeg ikke si at nedgangen har blitt verken større eller mindre enn jeg hadde ventet. Det er et stramt marked, men vi er sikre på at det kommer en oppgang før eller siden, og da er vi godt posisjonert til å være med på den, sier Woldsdal.

Han sier de ikke planlegger å verken fylle opp eller redusere staben vesentlig.

– Vi har ikke satt noen konkrete mål på hvor store eller mange vi skal være, jeg mener vi er godt posisjonert nå, sier Woldsdal.

Han fortalte staben i 20/20 Communications om sammenslåingen på fredag og sier tilbakemeldingene har vært positive.

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere