*Nettavisen* Økonomi.

– Ta betalt på nettet

Foto: Faksimile av britiske aviser

Amerikansk medieguru mener at aviser bør koste penger på nett.

04.08.09 15:29

Forfatteren av den kjente amerikanske TV-serien «The Wire», David Simon, mener at avisene må starte å ta betalt for sitt innhold på nettet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Med fortid i den amerikanske avisen Baltimore Sun, og da særlig som krimreporter, har Simon en solid basis for å uttale seg om mediemarkedet. Til britiske «The Independent» sier Simon at hans forkjærlighet til avisjournalistikken fortsatt er sterk.

For kort tid siden var han ute med en sak om at eierne til New York Times og Washington Post samtidig burde ta betalt for sitt innhold på nett. Dette satte Simon midt i diskusjonen om fremtiden til de hardt rammede amerikanske papiravisene. Han har blitt hardt angrepet fra flere hold for sitt utspill om betaling på nettet, særlig blant en del bloggere. Dette har imidlertid ikke fått Simon til å endre synet.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Til Independent sier han dette om reaksjonen fra bloggerne:

– Det såret deres følelser og rammet dem psykisk, fordi de (bloggerne rred. anm.) ønsker å tro at du blir en journalist når du setter rumpa di foran PC-en og starter å skrive det du føler.

Selv tok Simon sluttpakke for 14 år siden. Da hadde hans avis gjort kutt i staben tre ganger allerede. Sluttpakken benyttet den tidligere krimreporteren til å skrive på suksesserien «The Wire». Han mener at avisindustrien var for sent ute med løsninger da internettveksten kom.

– Når internett ble laget, skulle folk fra vår industri puttet penger inn i forskning og utvikling for å finne ut hva man kunne gjøre med de nye løsningene og lage produkter for leserne som var så nødvendige for leserne at de ville betale for det. I stedet tok vi overskuddet – og det var store overskudd på 80-tallet- og ga de bort til Wall Street og til topplederlønninger. Alle de folkene er på golfkurs nå. Og, reporterne er uten jobb. Det er stort sett det som har skjedd, sier Simon til Independent.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.