NA24.no

– TV2 skapte flere rasister

Foto: EPA/SUSI SAEZ (Scanpix)
Sist oppdatert:
SOS Rasisme påpeker at over 100.000 kan ha fått mer positivt syn på David Irving.

TV2 bestilte i etterkant av Tabloid-sendingen med David Irving en spørreundersøkelse fra TNS Gallup som skulle ta for seg nordmenns syn på den kjente og omstridte historikeren, som er en av få som benekter at holocaust fant sted.

NA24 - din næringslivsavis

SOS Rasisme lar seg ikke imponere.

20 prosent mer negative
I undersøkelsen kommer det frem at 20 prosent har fått et mer negativt syn på Irvings meninger. Det skriver TV2 Nyhetene.

Der kommer det også frem at en stor andel fikk et mer negativt syn på Irvings meninger. Halvparten av de spurte sier de ikke endret standpunkt omkring Irving etter besøket, mens 20 prosent sier de har fått et mer negativt syn på ham.

SOS Rasisme velger heller å fokusere på et annet tall, i likhet med Aftenpostens Harald Stanghelle.

120.000 mer positive
3 prosent sier nemlig at de fikk et mer positivt syn på Irving etter besøket.

– Det skulle bare mangle at folk flest gjennomskuer løgenene til Europas mest kjente Holocaustfornekter. Men problemet som TV2 nå prøver å bortforklare, og som SOS Rasisme alltid har hevdet, er at hver gang nazister gis en talerstol eller et mikrofonstativ så øker rekrutteringen til nazimiljøene, sier første nestleder i SOS Rasisme, Ola Melbye Pettersen på organisasjonens nettsider.

Forutsatt at TNS Gallups utvalg er representantiv for befolkningen, vil det altså si at om lag 3 prosent av befolkningen i større grad enn tidligere tror på teorier om at holocaust ikke fant sted. Det utgjør om lag 120.000 nordmenn.

– Dette er de virkelige konsekvensene av å invitere Irving og hans «brødre» inn i stua. For det fornuftige flertallet er det ikke så farlig, men for de som lar seg lure og de som rammes av den økte rasismen er dette en rein dødslinje, avslutter Pettersen.

NA24 retter: NA24 kom i skade for å skrive at 20 prosent av de spurte syntes det var rett å slippe til Irving på Tabloid. Det stemmer ikke. Det var 20 prosent som fikk et mer negativt syn på Irving etter intervjuet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere