*Nettavisen* Økonomi.

100 millioner bruker Google+

Foto: Skjermdump

Analytiker spår fremtiden for Google brukere.

På samme dag som verden venter på at det sosiale nettverket Facebook går til børsen, ventes Google + å ha 100 millioner brukere, ifølge en analytiker.

Nettverket vil treffe 100 800 000 brukere onsdag kveld,sier Paul Allen som er Google+ uoffisielle analytiker til mashable.com.Googles nyeste tall for Google + var 90 millioner, som Larry Page kunngjorde den 19 januar.

I et blogginnlegg på Google +, bemerket Allen at nettverket har vokst mer enn 10 prosent i en to-ukers periode. Allen, grunnlegger av Ancestry.com, tar en uvanlig tilnærming til å komme med sine estimater: Han og hans stab mottar hundrevis av henvendelser på etternavn de har vært tracking etter siden juli, og deretter ekstrapolere størrelsen på nettverket. Hans metode synes å fungere: Allens tallene er ofte svært nær tall som Google siterer noen dager senere.

Allen har også spådd at Google + vil treffe 400 millioner brukere ved årets slutt. Det er halvparten så mange som Facebook hevder de har i dag.

Noen få faktorer kan ha bidratt til Google + 's siste vekst: Google åpnet nettverket opp til tenåringer i forrige uke og Google pluss Your World, et program som Google introduserte i forrige måned integrert Google + og i selskapets søkeresultater, kan ha økt synlighet for plattformen, skriver mashable.com.

Facebooks siste trekk kan også ha bedt noen å sjekke ut plattformen. For eksempel har selskapets innføring av Timeline konvertert enkelte brukere til Google+.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.