NA24.no

1,173 millioner pinte seg igjennom landskampen

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge og Danmark lørdag kveld trakk over én million seere.

Det er uvisst hvor mange som satt igjen i TV-stolen etter at kampen var ferdig, men EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Danmark lørdag kveld hadde i snitt 1,173 millioner seere og hadde en andel på 62,0 prosent av tv-seeingen.

- Tallene er gledelige og viser igjen at landslaget under Drillo engasjerer. Da Erik Huseklepp satte inn 1-1-målet var det godt over 1,3 millioner seere og det er moro at så mange tok del i den opplevelsen, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til NA24.

Voldsom opphaussing
I forkanten av kampen var hadde det vært en voldsom opphaussing av oppgjøret. Med dette var også interessen for kampen på topp blant TV-seerne

- Stigningen i interessen er jo markant. Fra 932.000 seere og markedsandel 54,5 prosent på Norge-Portugal i fjor høst til 1,17 millioner seere og 82,0 prosent nå, sier Jansen Hagen.

Siste gang en landskamp med Norge på TV 2 hadde like høye seertall var play-off kampene mot Spania i november 2003, disse kampene hadde 1,205 og 1,196 millioner seere. Forrige lørdag hadde TV 2 i tidsrommet fra 20 til 22 rundt 400.000 seere, det er nesten en tredobling av tv-seingen på TV 2 på dette tidspunktet.

- Ikke noe fyrverkeri
Spørsmålet er om halvannen time feilpasninger og svak fotball, med unntak av noen sekunders Huseklepp-magi, vil holde interessen oppe hos de store massene blant TV-seerne.

- Spillemessig var det jo ikke noe fyrverkeri, men nerven er der hele veien og nå lever spenningen videre i EM-kvalifiseringen. Det er vi - i likhet med Drillo - svært glade for, sier Jansen Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere