NA24.no

Foto: AFP

12-åringer florerer på Facebook

Sist oppdatert:
Under aldersgrensen.

Selv om aldersgrensen er 13 år, har hver tredje 12-åring egne Facebook-sider.

Det er trendanalytiker Ole Petter Nyhaug i Synovate som har utarbeidet tallene.

- Det er 13-års grense på Facebook, men én av tre norske tolvåringer har registrert seg med sin egen profil. Vi trodde ikke vi ville finne så mange og så unge brukere der, sier Nyhaug. Til Vårt Land sier Datatilsynets informasjonsdirektør Ove Skåra sier at de ville ha grepet inn dersom det amerikanske nettsamfunnet var norsk.

Ment som beskyttelse
Universitetslektor Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo peker imidlertid på at Facebooks aldersgrense ikke er innført for å beskytte barn, men for å beskytte Facebook mot medlemmer uten kjøpekraft.

- Aldersgrensen skal ikke beskytte barn, men heller beskytte Facebooks inntjening mot uproduktive medlemmer, sier han til Vårt Land.

Har erstattet sex
Facebook har vært med på å endre folk brukervaner på nettet. NA24 har tidligere referert den svensk-finske økonomiprofessoren Kjell Nordströms syn på fremtiden.

- Internett handler ikke bare om sex lengre. De sosiale mediene har tatt over for de tradisjonelle grunnene til at folk gikk på Internett, sier økonomiprofessor Kjell A. Nordström til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere