Fristen for å søke avtalefestet pensjon, såkalt AFP, i Aftenposten gikk ut i dag. I alt har 17 personer søkt og fått innvilget søknaden. I tillegg har 2 ansatte søkt sluttpakke.

Med det er Aftenposten halvveis til målet om fjerne 40 stillinger.

Bakgrunn: Aftenposten kutter 40 årsverk

– Det er 17 av 21 som har søkt og fått innvilget AFP. I tillegg er det noen som har fått utsatt frist, så kan det bli noen flere, sier klubbleder Frank Lynum i Aftenposten til Nettavisen.

– Det er også to som har søkt og fått innvilget sluttpakke. Med det er vi sånn cirka halvveis, fortsetter han.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Den opprinnelige fristen for å søke sluttpakker utløp ved lunsjtider torsdag, men fristen ble forlenget til torsdag 6. oktober.

– Nå har folk en uke på seg til å til å søke sluttpakke. Det ser ikke lyst ut med tanke på å komme i mål med frivillighet, selv om mange sikkert vil søke tett opp mot fristen, sier Lynum.

Han forteller at dersom Aftenposten ikke kommer i mål vil det gå mot styrte sluttpakker.

– Det er en veldig trykket stemning her nå. Det er mange som går og ser etter andre muligheter. I tillegg er det mange som er redd for hva som skal skje i neste runde, sier klubblederen.

Aftenposten skal spare opptil 100 millioner kroner og må altså fjerne 40 stillinger. Årsaken er blant annet sviktende annonseinntekter.

Bare i fjor mistet avisen 133 millioner kroner i driftsinntekter, skriver Aftenposten. På et allmøte i avisen torsdag, ble redaksjonen informert om at avisen skal kutte kostnadene kraftig.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten.

Les også: Dramatisk allmøte i TV 2