*Nettavisen* Økonomi.

23 slutter i VG

Fredag gikk fristen for gavepensjon i VG ut. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Tabloiden kutter kostnadene.

17.01.12 22:40

VG-ansatte som fyller 62 år i 2012,2013 eller 2014 vil få en årslønn som gavepensjon etter at fristen for gavepensjonspakke gikk ut fredag forrige uke. Det bekrefter Andreas Nielsen klubbleder i VG ovenfor NA24 Propaganda.

Det var 31 ansatte som fikk tilbudet og 23 av disse takket ja.

- Det er omtrent på det nivået som det har vært lagt opp til og innebærer en reell nedbemanning, sier Nielsen til NA24 Propaganda.

- Antallet som godtok gavepensjonen er omtrent som forventet. Tilbudet gikk ikke bare til journalister, men også til grafikere og administrasjon. Blant journalistene som jeg representerer er det omtrent som vi hadde regnet med, sier Nielsen.

- Udramatisk
- Dette er veldig udramatisk, men hvis 10 ansatte og ikke 23 hadde godtatt gavepensjonen så hadde vi trolig måttet nedbemanne på annet vis. Så sånn sett er det bra at så mange godtok, sier han.

- Sist gang vi hadde nedbemanninger med sluttpakke var i 2006 og 2009, legger Nielsen til.

- Så langt vi vet, er det ikke planlagt flere store nedbemanninger nå, sier han.

Trenger ikke sluttpakker
- Vi fra de ansattes side mener at det ikke er nødvendig å ty til sluttpakker, vi mener en eventuell videre nedbemanning kan skje gjennom naturlig avgang og omstilling. Blant annet med intern rokkering, sier Nielsen.

- Jeg mener VG har økonomi god nok til å foreta en eventuell nedbemanning over tid, og med myke virkemidler, sier han.

- Det er veldig individuelt hva de ansatte syntes om gavepensjonstilbudet. Det har med livssituasjon, helse, familie og motivasjon til å jobbe, sier klubblederen til NA24 Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.