NA24.no

Kriger om domene

Sist oppdatert:
Trues med søksmål om ikke avis får domenet overført.

Nordlandsposten fikk nylig brev fra advokatene til Avisa Nordland. I brevet trues det med Domeneklagenemnda og søksmål om ikke avisa får domenet www.nordlandsposten.no overført gratis.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Nå er strategien justert fra advokatene til Avisa Nordland.

Bittelille julaften
- Det er en vurdering vi har foretatt ut ifra de juridiske rådene vi har mottatt fra våre advokater, sier administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland til NA24 Propaganda.

Onsdag sendte Holgersen enda et brev til Nordlandsposten, denne gangen er Domeneklagenemnda utelatt, men det varsles med søksmål om man ikke får domenet www.nordlandsposten.no innen bittelille julaften.

- Firmaet Nordlandsposten er et foretak lovlig registrert og navnebeskyttet i Brønnøysundregistrene i Norge. Det finnes ingen andre bedrifter, eller bedrifter med produkter eller tjenester i Norge som heter Nordlandsposten man kan overføre nordlandsposten.no lovlig til, om ikke Nordlandsposten selv ønsker det, sier Gunnar Andreassen i Nordlandsposten i en pressemelding.

Gammel merkevare
Patentstyret sier også at Avisa Nordland ikke eier varemerket Nordlandsposten, i tillegg kan Norid bekrefte at Avisa Nordland heller aldri har eid domene, skriver Andreassen videre i meldingen.

- Vi har bedt Andreassen om å komme med utspill på den første henvendelsen. Han har ikke svart på den, til tross for at Andreassen mener han har en god sak. Utfordringen er at han misbruker et gammelt og innarbeidet merkenavn som er tatt opp i Avisa Nordland da den ble etablert etter sammenslåingen av Nordlandsposten og Nordlands Framtid i 2002, sier Holgersen i Avisa Nordland.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere