NA24.no

Vålerenga henter nye stjerner

OSLO 20090321: Vålerengas Martin Andresen i luftig spark mot Aalesunds Fredrik Carlsen under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga (VIF) og Aalesund (AaFK) på Ullevaal Stadion lørdag ettermiddag. Kampen endte 1-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
OSLO 20090321: Vålerengas Martin Andresen i luftig spark mot Aalesunds Fredrik Carlsen under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga (VIF) og Aalesund (AaFK) på Ullevaal Stadion lørdag ettermiddag. Kampen endte 1-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Jon H. Nordbrekken og Harald Moræus-Hanssen gjør nå fotballcomeback.

Begge de suksessrike finansmennene går inn i Vålerengas styrende organer.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det er vel ikke akkurat fotballfaglige ting de er ute etter. Jeg er litt minister uten portefølje foreløpig, men man trenger vel råd i de tøffe økonomiske tidene. Det er vel også derfor Nordbrekken skal inn, sier Harald Moræus-Hanssen til NA24 Propaganda.

Han jobber i Fearnley Fonds og er en av landets best betalte aksjemeglere. Moræus-Hanssens selskap Uthalden hadde i 2007 bokført verdier for 879 millioner kroner.

Les også: Aksjetopp tror på gull

- Selv om jeg kommer fra andre siden av byen, har jeg holdt med Vålerenga siden jeg var liten. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, sier mangemillionæren.

Han har tidligere vært formann i klubben. Sønnen til Oslos tidligere kinosjef var også med i styret til VIFs gamle aksjeselskap, som gikk konkurs i 2004. I forrige uke ble meglertoppen valgt inn som nestleder i Vålerengas klubbstyre.

Dagen før trådte Jon H. Nordbrekken inn i styret til Vålerenga Invest Fotball AS.

Les også: Norges best betalte fotballsjef

- Jeg ble spurt av Tor Olav Trøim, som er største aksjonær, og har jo tidligere vært formann i klubben i noen år og styreleder i det tidligere aksjeselskap, forteller Nordbrekken.

Vålerenga Invest Fotball AS har tapt over 30 millioner de tre siste årene, og budsjetterer også med røde tall i 2009.

- Det må vi gjøre noe med. Jeg vil bidra til å få balanse i regnskapene, der kan jeg nok bidra, sier Bank2-styreleder Nordbrekken.

Antakeligvis gikk ingen av eliteklubbene med overskudd i fjor. I tillegg til Vålerenga har blant andre Rosenborg, Viking, Lillestrøm, Lyn, Start, Tromsø og Bodø Glimt levert til dels svært røde regnskaper.

Det samlede tapet kan komme opp i en kvart milliard, anslo fotballpresident Sondre Kåfjord i Aftenposten tidligere denne uken.

Les også: - En kvart milliard i fotballsmell

- Inntekter og utgifter harmonerer ikke, det er overforbruk og slik har det vært lenge. Dette kan ende med mageplask, advarer den tidligere inkassokongen.

Som bidro til å berge VIF på midten av '90-tallet, den gang klubben «var megakonk». John Fredriksen, Øystein Stray Spetalen og Ola Mæle ble å finne blant Valle-lagets nye onkler.

- Det er viktig at butikken snart går rundt uten konstant behov for tilførsel av penger fra eierne. Inntektssiden har doblet seg siden jeg hadde verv i Vålerenga sist, men man greier seg likevel ikke, sier Harald Moræus-Hanssen.

Les også: VIF og RBK knuser Brann

Han mener det har skortet på økonomistyringen i mange norske klubber. Ønsket om å bli best blir viktigere enn å drive sunt.

- I Vålerenga trengs det en økonomi som gir buffer for sportslige svingninger. Den bufferen har vel ikke vært større enn den må være.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere