NA24.no

Gulltaggen her fra 2010.
Gulltaggen her fra 2010. Foto: Jarle Naustvik

Gulltaggen pusses opp

Sist oppdatert:
– Det var på sin plass å gjøre noen fornyelser rent estetisk, mener Gjerde.

I tråd med at Gulltaggen Awards har gått gjennom en oppussing både med hensyn til fokusområder, kategorier og også prisstruktur, var det på sin plass å gjøre noen fornyelser rent estetisk også, forteller Hanne Ninnia Teigen Gjerde i INMA i en pressemelding.

– Vi syns det er viktig at statuetten, selve symbolet på konkurransen, utstråler alt det vi vil Gulltaggen skal representere. Og etter en omfattende prosess, er vi utrolig stolte over å kunne annonsere at en av Norges største designere, Andreas Engesvik, står bak den nye Statuetten til Gulltaggen, lyder meldingen fra INMA.

– Den nye Gulltaggen skal utsi noe om kvalitet og bestandighet, forteller Engesvik i meldingen og fortsetter:

Hanne Ninnia Teigen Gjerde i INMA.
Hanne Ninnia Teigen Gjerde i INMA.

– Den skal være gjev å vinne, fin å holde og gjenkjennbar.

Tett samarbeid
Det har vært et tett samarbeid mellom Engesvik, INMA og årets Jurygeneral Mona Jensen for å utvikle den nye statuetten. Målet har vært å skape et objekt med et mest mulig tidsnøytralt uttrykk. Nye gulltaggen skal ha en ”must have” faktor som gjør selve prisen – også som objekt mer attraktiv – både å eie og bruke.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

– Nye gulltaggen gir mange ulike konnotasjoner. Den har ett tydelig formuttrykk og forskjellige moduser. Den kan stå, ligge og stables – om man vinner flere, som vel målet er?, forteller Engesvik.

– Gulltaggen er dreiet ut av massiv bronse – og veier 3 kilo. Det produseres av en mekanisk verksted i Bergen som ellers produserer ventiler for deep sea drilling hvor 1000 dels millimeter er daglig kost, avslutter han hemmelighetsfullt.

Siden Andreas Engesvik (41) ble uteksaminert fra design- og kunshøgskolen i Bergen i 2000 har han markert seg som en spennende formgiver med stor bredde innenfor møbeldesign og industrielle produkter. Arbeidene hans har en sterk skandinavisk tilnærming med stor internasjonal appell.

Andreas Engesvik, Designer (Foto: Siren Lauvdal)
Andreas Engesvik, Designer (Foto: Siren Lauvdal)

Andreas var grunnlegger og medlem av designgruppen Norway Says, som ble etablert i år 2000 gjennom et utstillingsprosjekt i Salone Internazionale del Mobile i Milano samme år. Sammen med Torbjørn Anderssen og Espen Voll satte trioen Norge på det internasjonale designkartet gjennom 10 år.

Mange priser
De høstet mange designpriser for sitt arbeid, blant annet The Bruno Mathsson Award (2004), Wallpaper Design Award (2004 og 2009) og den prestisjetunge svenske designprisen Torsten och Wanja Söderbergs Pris (2007). Engesvik fikk i 2001 Norsk Forms pris for unge formgivere og If Product Design-prisen i 2010.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

I 2009 startet Engesvik sitt eget studio, Andreas Engesvik, Oslo. – Jeg jobber med nye prosjekter som skal vises både i Stockholm og Milano i løpet av året. Det kommer litt møbler, lamper, dekketøy og tekstiler, for å nevne noe, smiler han hemmelighetsfullt. Men først, først kommer Gulltaggen statuetten. 26. april 2012.

Gulltaggen er åpen for påmelding av bidrag fram til fredag 16. Mars kl. 23:00. Årets konkurranse har 4 kategorier innenfor Tjeneste, Strategi, Kampanje og Startups, samt hederspriser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere