NA24.no

72 årsverk kan forsvinne i TV 2

Sist oppdatert:
Utvalget som har sett på kostnadskutt i TV 2 foreslår å kutte hardt.

- Alle avdelinger blir berørt. Og det foreslås reduksjoner på 72 årsverk. Vi forhandler med klubbene om hvordan dette skal løses de nærmeste dagene, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy til Journalisten.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fast ansatte må gå
Han sier det ikke er snakk om å si opp 72 faste stillinger, men at en betydelig del av reduksjonen består i å fjerne ubesatte stillinger, vikariater og engasjementer.

Journalisten skriver at det er på det rene at noen fast ansatte må gå, men Indrøy har foreløpig ikke oversikt over antallet.

– Vi har begynt å diskutere sluttpakker i ledelsen. Det vil ikke bli gitt generelt tilbud om sluttpakker, men vi kommer til bruke mye tid med klubbene om dette. Så langt som overhodet mulig vil vi unngå oppsigelser av fast ansatte, sier Indrøy til Journalisten.

Her kuttes det:
Teknisk: 29,5 årsverk
Nyheter og aktualiteter: 24 årsverk
Sporten: 4,5 årsverk
Promo/Profil og informasjon: 5 årsverk
Markedsavdelingen: 3 årsverk
Programavdelingen: 3 årsverk
Interaktiv/Sumo: 1 årsverk
Økonomi/administrasjon: 1,5 årsverk
Plan og avvikling: 0,5 årsverk
(Kilde:Kampanje)

Indrøy sier til Kampanje at det er de største avdelingene som må kutte mest.

- Det er fordi det er der vi har flest ansatte. TV 2 kjøper inn det meste av programmene vi lager og derfor har vi få ansatte i programavdelingen. Men målt i prosent er det avdelinger som rammes hardere enn nyheter og teknisk, sier Indrøy.

Klubbleder Finn-Ove Hågensen sa i forrige uke til NA24 Propaganda at de satset på at kuttene i TV 2 kunne foretas uten oppsigelser.

- Vi holder fast på målsettingen om at dette skal klares uten oppsigelser. Det er en hel haug med ubesatte stillinger som ikke vil bli besatt, flest av disse på teknisk avdeling. Men muligheten for at det vil forsvinne noen timeansatte og vikarer er tilstede, sier klubbleder Finn-Ove Hågensen i TV 2 til Dagbladet.no.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere