*Nettavisen* Økonomi.

763 NRK-ansatte kan bli tatt ut i streik

Foto: NTB Scanpix

Kan bli rammet fra tirsdag.

22.05.13 15:22

Det blir utfallet hvis ikke Riksmekleren finner en løsning innen midnatt mandag. LO Stat har varslet at de tar ut alle Norsk Tjenestemannslags medlemmer i NRK hvis ikke meklingen fører fram.

Norsk Tjenestemannslag organiserer på tvers av yrkesgrupper og har medlemmer fra alle typer stillinger i NRK. Derfor vil en streik kunne berøre store deler av virksomheten.

Forhandlingene i NRK er en del av årets Spekter-oppgjør. Partene klarte ikke å bli enige i de virksomhetsvise forhandlingene, og bruddet var et faktum tidligere i mai.

- Hovedproblemet er at vi anser at de lavtlønte kommer mye dårligere ut enn de høytlønte i kroner og øre. Dette har vært en tendens i NRK de siste seks årene, sier Lise Olsen, som leder forhandlingene på vegne av LO Stat.

- Helst skulle vi selvfølgelig kommet fram til en forhandlingsløsning, men siden dette viste seg umulig er det greit at Riksmekleren får prøve å finne ut av det, sier Olsen.

Olsen konstaterer at meklingen blir utfordrende, men at LO Stat går inn i dem med et mål om å komme fram til en løsning.

- Ingen ønsker en streik, men hvis det blir nødvendig er våre medlemmer klare, sier hun.

Ledelsen i NRK er avventende:

- Vår ambisjon er å komme til en enighet, så får vi komme tilbake til hva som skjer dersom det blir streik, sier Tommy Hansen, kommunikasjonsdirektør i NRK, til Nettavisen NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.