90.000 kan miste avisen

Foto: (Scanpix)

40 prosent av abonnentene vil bli berørt dersom budene går i streik.

31.03.08 11:25

Dersom LO og Mediebedriftenes Landsforening ikke kommer til enighet går nesten 1200 avisbud i streik natt til onsdag. Det kommer til å merkes blant Aftenpostens abonnenter.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Over én tredjedel
- Rundt 40 prosent av abonnentene til morgenutgaven vil bli berørt dersom det blir streik, forteller administrerende direktør i Aftenposten Kristin Skogen Lund til NA24 Propaganda.

Les også: 1200 avisbud mot streik

Det utgjør mellom 70.000 og 90.000 abonnenter.

- For Aften og søndagsavisen er det er marginalt, for disse avisene vil mellom 11.000 og 15.000 abonnenter bli berørt. Det vi vil i størst mulig grad gjøre er å få lagt ut aviser på droppunkter rundt de berørte rutene. Og så vil vi se hvordan vi kan kompensere gjennom løssalgskanalene. Så vi håper at lesingen ikke vil bli dramatisk berørt av dette, sier Skogen Lund.

Les også: -Streik gir store annonsetap

- Mindre dramatisk
Hvilke konsekvenser en budstreik kan ha for Aftenposten, dersom den blir langvarig, er uvisst.

- Det kommer an på hvordan vi klarer å kompensere dette. Sist var det dugnad hvor folk distribuerte avisene i blokkene sine selv. Men vi vet ikke om det skjer nå. Dette er en streik som er mindre dramatisk enn om vi hadde stanset hele produksjonen av avisen, konkluderer direktøren.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag