NA24.no

A-Com tilbake i rødt

A-Com VD Fredrik Sandelin
A-Com VD Fredrik Sandelin (A-Com)
Sist oppdatert:
Det norsk-svenske kommunikasjonskonsernet blør og vurderer salg.

Etter flere år med røde tall klarte A-com i 2008 å oppnå et årsresultat på seks millioner svenske kroner. Nå ser det atskillig mørkere ut for konsernet som kontrollerer blant annet Opinion, Tibe og Virtual Garden i Norge.

Halvårstallene viser et driftsunderskudd på 15,7 millioner svenske kroner. I samme periode i fjor hadde selskapet et driftsoverskudd på 8,6 millioner kroner.

Resultatet etter skatt viser et underskudd på 48,1 millioner svenske kroner, mot et plussresultat på fem millioner kroner i samm eperiode året før. Første halvår i år ble belastet med engangskostnader på seks millioner kroner knyttet til omorganisering av hovedkontoret, samt tap ved salg av selskapene Wisely og Bizkit på 28,3 millioner svenske kroner.

Nå varsler selskapet at de vil ta grep for å snu utviklingen.

– A-Coms ledelse gjennomfører i disse dager en gjennomgang av selskapets innretning og en nøye gjennomgang av samtlige selskaper. Parallelt med dette vurderes en rekke mulige strukturendringer. Ledelsen har til hensikt å gjennomføre flere konkrete tiltak for å utvikle A-Coms virksomhet, heter det i halvårsrapporten.

Flere A-Com-selskaper har skåret ned på antall ansatte og det arbeider nå 55 færre i selskapene enn det gjorde for et år siden. Medieinvesteringene i Sverige og Norge har foreløpig i år sunket med rundt fjorten prosent viser statistikk fra IRM. Prognosen for resten av året varsler en bedring i Norge og en marginal bedring i Sverige. A-Com skriver i rapporten skriver i sin rapport at utviklingen i mediemarkedet har en direkte sammenheng med utviklingen i selskapet.

Konsernsjef Fredrik Sandelin som har vært omstridt blant flere av aksjonærene sa opp i mai, men står til selskapets disposisjon i ytterligere seks måneder. Blant de norske aksjonærene i A-Com er Riulf Rustad, Hølje Tefre og de tidligere eierne av Tibe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere