*Nettavisen* Økonomi.

A-pressen får svar til sommeren

Områdeleder konsesjon og tilsyn Medietilsynet Foto: Sverre Jarild (Medietilsynet)

Edda Media-saken blir ferdigbehandlet i mai/juni.

- Vi er i gang med å behandle A-pressens oppkjøp av Edda Media etter medieeierskapsloven og tar sikte å ferdigbehandle saken senest i månedsskiftet mai/juni, sier direktør for konsesjon og tilsyn, Gudbrand Guthus i en melding.

Medietilsynet arbeider nå med et høringsnotat om saken. Det skal sendest ut på høring i andre halvdel av februar med en frist på to til tre uker. Enkeltpersoner, foretak, institusjoner og organisasjoner kan uttale seg.

Kommer Medietilsynet til at det er grunn til inngrep i saken, vil A-pressen over påske få et brev med varsel om dette. Samtidig vil Medietilsynet invitere A-pressen til samtaler om mulige andre løsninger. Når et oppkjøp er problematisk etter medieeierskapsloven, kan den parten et inngrep vil rette seg mot, ta initiativ til mulige andre løsinger enn forbud. Medietilsynet vil se på om disse tiltakene løser problemene etter loven uten å føre til nye.

- Dersom A-pressen ønsker å ta opp en mulig løsning på saken tidligere, er de velkommen til det, sier Guthus i meldingen.

Medietilsynet vil kontinuerlig vurdere mellombels forbud mot kjøpet. Tilsynet sendte A-pressen varsel om dette i desember. Det er nå et automatisk gjennomføringsforbud etter konkurranseloven.

Medietilsynet har i utgangspunktet seks måneder på seg fra endelig avtale til å gjøre vedtak i saken. Vedtak etter medieeierskapsloven kan klages på til Medieklagenemnda innen tre uker etter at Medietilsynet har gjort vedtak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.