*Nettavisen* Økonomi.

A-pressen nær Edda-avtale

Adressas bud stikker kjepper i hjulene på samtalene til de to mediekonsernene.

02.10.08 09:46

Etter det NA24 Propaganda erfarer skal A-pressen være tett på å signere en avtale om kjøp av Edda Media.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Eneste kjøper
Ifølge kilder i finansmiljøet foregår det forhandlinger mellom A-pressen og Edda Medias ledelse. Her skal også de britiske eierne i Mecom være involvert. A-pressen blir etter det NA24 Propaganda forstår assistert av ABG Sundal Collier, mens det er engelske Rotschild Bank som assisterer Mecom.

A-pressen har i lengre tid signalisert at de ønsker å by på Edda Media og har også kommet et stykke på vei i sonderingene med kulturdepartementet. Flere andre kjøpergrupper har meldt sin interesse, men skal ikke ha kommet så nær som å begynne forhandlinger. Den store globale finanskrisen har også bidratt til at flere av de potensielle kjøperne har fått dempet interessen den siste tiden.

Har lånetilsagn
Paretos forsøk på å samle investorer til et alternativt bud på Edda Media skal ha strandet, nettopp på de store finansielle problemene flere investorer er oppe i. Finanskrisen skal, etter det NA24 Propaganda forstår, ikke påvirke A-pressen. Mediekonsernet skal allerede ha innhentet et lånetilsagn til avtalte priser.

Tidligere i dag ble det kjent at Adresseavisen legger inn et indikativt bud på Romsdals Budstikke, Sunnmørsposten og Eddas trykkeri i Ålesund. Det har blitt spekulert i om dette har vært koordinert med A-pressen som uansett ville ha måttet selge seg ned på Nordvestlandet om de får tilslaget på Edda Media. Kilder hevder til NA24 Propaganda at A-pressen ikke skal ha visst om dette, og at trøndernes utspill ble dårlig mottatt hos A-pressen. De er nå bekymret for om Adressas bud vil stikker kjepper i hjulene for hele oppkjøpet av Edda.

Lokale eierskapsbegrensninger
Eierskapsbegrensningene i Medieeierskapsloven gjør at A-pressen ville fått en for dominerende posisjon i Telemark og Nordvestlandet ved et kjøp av Edda Media.

Adresseavisens konsernsjef Per Axel Koch avviser overfor NA24 at budet er koordinert med A-pressen.

- Men vi har tydeliggjort at dette er den delen av Edda Media vi ønsker å overta, og det er et bud som står på egne bein, sier Koch til NA24.

NA24 Propaganda har søkt A-pressens konsernsjef Even Nordstrøm for kommentar uten å lykkes.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.