*Nettavisen* Økonomi.

«Adecco-triks» blir latterliggjort

Foto: Foto (Adecco)

Lufter skittenøyet når Japan rammes av jordskjelv.

11.03.11 16:12

Samtidig som verdens øyne er rettet mot jordskjelvet og tsunamien i Japan har det utskjelte bemanningsbyrået Adecco funnet ut at de skal lufte skittentøyet.

«Adecco ønsker velkommen til en redegjørelse og oppdatering av status fra den interne og eksterne granskningen av selskapet, fredag 11. mars kl 17.»

Et gammelt PR-triks er å komme med dårlige nyheter sent på fredager for å unngå oppmerksomheten som de ellers kunne fått, da mange journalister har tatt helgefri.

- Pressekonferansen har blitt planlagt i løpet av dagen. Tidspunktet var første praktisk mulige. Det samme gjaldt forrige pressekonferanse, sier informasjonssjef Anne-Stine Talseth til NA24.

Om valget av dag og tid nå skulle være et triks kan imidlertid reaksjoner tyde på at det kan få en bumerangeffekt.

Det tok i hvert fall ikke lang tid fra meldingen kom klokken 14.30 før den ble raljert med på Twitter.

Her er et lite utdrag:
«Adecco med pressekonferanse klokken 1700 idag. Kanskje de vil lure journalister til å jobbe doble vakter.»

«Adecco vet å utnytte andres elendighet»

«Adecco skal ha pressekonferanse kl 17 i dag. God timing. Jordskjelv. Fredagspils. Det må være dårlig nytt de kommer med.»

«Helt utrolig at Adecco varsler pressekonferanse klokka 17 på en dag som dette.»

«Vurderer Adecco å skifte ut slagordet sitt: «Better work, better life» til «Timing is everything»?»

«Spår tidenes backlash for Adecco på den PK-timingen. Hvem er rådgiveren som kom med den «gode» ideen?»

«Oversmarte» BI-jyplinger i Adecco prøver visst å være like «oversmarte» ennå. Noen tror de kan lure alle hele tiden. Intet lært.»

Timet damestafetten
Da Adecco holdt sin forrige pressekonferanse, hvor selskapet gikk igjennom den mye omtalte saken om brudd på arbeidstidsbestemmelsen i Adecco Helse, timet de den samtidig med et av VM i Holmenkollens mest populære innslag - damestafetten.

«Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen vil redegjøre for Adeccos håndtering av forholdene som er avdekket i Adecco Helse og presentere detaljene for den eksterne granskningsgruppen», het det i innkallingen til pressekonferansen.

Også regjeringen brukte VM til å komme med en nyhet. Avgjørelsen om byggingen av strømmaster i Hardanger ble lagt frem samtidig med at 15 kilometeren ble gjennomført.

Les mer: Forsvarer seg under damestafetten

PR-triks
Under den pressekonferansen ble det klart at Adecco startet en ekstern granskning. Den ledes av Wiersholm-advokat Jan Fougner, som også gransket saken med Gerd Liv Valla og Ingunn Yssen, skal lede Adeccos eksterne granskning.

Jan Fougner var sentral i den mye omtalte granskningen av tidligere LO-leder Gerd Liv Valla. Rapporten Fougner-utvalget leverte LO-styret var så drepende at Valla måtte gå. Den kjente granskeren konkluderte med at Valla hadde mobbet sin ansatt Ingunn Yssen. Valla ble karakterisert som «truende» og med «mangel på empati».

I forkant av den forrige pressekonferansen ønsket ikke Adecco å snakke med pressen.

Les mer om Adecco-skandalen her: - De som visste dette får sparken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag